18 Eylül 2008 Perşembe

acılıayran

Çalıştığım yerin çaycısı "Acılı Ayran" yapmaya başladı. Tadı çok hoşuma gitti, hafif yakıcı ama acısı kalıcı değil. Kendisi tarifi sır gibi saklıyor :) , acaba acılı ayran tarfini bileniniz var mı?

edos
03-31-2005, 03:45 PM
Bildigim kadariyla onun yapimi cok kolay sadece ayran yapip icine bir kactane aci hani su kucuk biberler varya onlardan atip bekletiyorsun. bizim bir tanidik su tursu yapmak icin kullanilan buyuk bidonlarla yapardi birde onlar mutfagin serin bir yerinde bekletirlerdi disarida kaldigi icin boylece ekside olurdu acili eksili mmmmmm birde onlar biberleri atmaz ayran azaldiginda uzerine tekrar ayran yapip koyarlardi.Yaparsan kolay gelsin ve afiyet olsun bende bazen kavanozla yapiyorum o ayranin tadi gibi olmasada yinede guzel. :)

Zeca
03-31-2005, 03:54 PM
Cevabınız için teşekkür ederim. Akşam deneyeceğim, sanırım ayranı yapıp biberi atıp bir gün bekletsem acısını vermiş olur değil mi?

edos
03-31-2005, 03:57 PM
bir kactane atinca okadar bile beklemeden verir buyuk bir ihtimal ekside olmasini istersen oyle yapman hos olur.Simdiden afiyet olsun

Zeca
03-31-2005, 04:27 PM
Teşekkür ederim, hemen deneyeceğim.

efsane
11-25-2005, 03:31 PM
Beklemiş ayran bozulmaz mı? Ne kadar süreyle dışarda saklanıyor acaba

Zeca
11-25-2005, 05:16 PM
Acılı ayran tarifini aldım. Acı biber turşusunu suda haşlıyorsunuz. Ancak haşlama işini havadar bir yerde yapmanız önemli, çünkü buharı genzinizi ve gözünüzü yakabilirmiş. Sonra bu acı biber turşusundan elde edilmiş, acı suyu, ayran yaparken su yerine veya sulandırarak katılıyor ( ne kadar acı istediğinize bağlı )... Ben severek içiyorum. Tabi bu ayranı içmek için acıyı sevmek lazım, çok acı değil ama hiç acı yemeyen birisi içemez.

akdeniz
12-07-2005, 10:04 AM
Acılı ayran başlığını görünce,kıbrıs tatilimizde içtiğimiz naneli ayran geldi aklıma.

Kıbrıs'ta yemek yediğimiz bir lokanta da ayranı naneli getirmişlerdi,cacık benzeri :) gayet güzeldi.Şimdi evde bazen kendimizde ayrana nane atıyoruz,çocuklarda böyle çok seviyor.

Hiç yorum yok: