18 Eylül 2008 Perşembe

kurabiyekapaklısıcakçikolata - tarifdefteri.com

KURABİYE KAPAKLARI:
3 bardak un,1 paket yumuşak margarin,1 su bardağı pudra şekeri,1 yumurta,1 paket vanilya
tüm malzemelerimizle hamurumuzu yoğuruyoruz. isterseniz hamurun içine tarçın,zencefil vb...baharatlardanda ekleyebilirsiniz.
nescafe fincanımızla 1/2 cm kalınlıkta açtığımız hamurumuzdan yuvarlaklar kesiyoruz.tepsimize diziyoruz. kenardaki kalan hamurları kalem çapında yuvarlayıp küçük kesip ,tepsideki yuvarlak hamurların üzerine kulp şekli vererek yerleştiriyoruz.
sonrada kurabiyelerimiz beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. fırından alınca soğutup kurabiyelerimizin kenarlarına bal,reçel,marmelat veya erimiş çikolata sürüp hindistancevizi,kırık fındık vb...buluyoruz...
sonrada sıcak çikolatamızı hazırlayıp fincanlarımıza koyup (hamurumuzu kestiğimiz fincanlara ) kurabiye kapaklarınıda fincanlarımızın üstüne kapatıp sıcak servis yapıyoruz...tarifi deneyecek arkadaşlarıma kolay gelsin sevgiler...

kurabiye hamuru bana ait servis şekli (lezzet veya sofra dergisi olucak tam anımsayamıyorum )bu dergiden uyarlanmıştır...

bisküi kapaklı sICAK ÇİKOLATA

MALZEME

5 Çay fincanı süt
300 Gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tozşeker
YAPILIŞI

Sütü bir kapta ısıtın.Çikolatayı ilave ederek kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırın.Tarçın,vanilya ve tozşekeri ekleyip karıştırın.Ocaktan alıp fincanlara paylaştırın...

BİSKÜVİ

MALZEMELER

2,5 Su bardağı un
100 gram iri çekilmiş fındık
125 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 tutam tuz
30 gram bitter çikolata
YAPILIŞI
Un,fındığın 60 gramı ,tereyağı,şeker,yumurta sarısı,vanilya ve tuzu bir kapta yoğurun.Buzdolabında 1 saat bekletin.Hamur bekledikten sonra yarım cm inceliğinde açın.Sıcak çikolatayı servis yapacağımız fincanın ağzıyla yuvarlaklar kesin.Artan hamurlardan kapak tutacaklarını hazırlayın.Hamurların üzerine yerleştirin.175 derece fırında 5-10 dk pişirin.servis tabağına alıp ılınmaya bırakın.

30 gram çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan bisküvilerin kenarına fırça yardımıyla sürün.ve kalan 40 gram fındığa batırın.

Önceden hazırladığımız bisküvileri fincanların üzerine kapatıp servis yapın...Afiyet olsun

resmini görmek için tıklayın.....

http://leziz.blogcu.com/1824916/
__________________
http://leziz.blogcu.com/

Hiç yorum yok: