18 Eylül 2008 Perşembe

kızılcık şurubu

Kızılcığın hazır mevsimindeyken hafta sonu yaptım bu şurubu. Bayağı bereketli oldu. Özellikle doğal yollarla yapıldığı için insan daha çok severek ve güvenle içiyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Kızılcığın vermiş olduğu aromayla mükemmel bir içeceğiniz hazır oluyor.

http://img201.imageshack.us/img201/1963/kizilciksurubuwo8lt4.jpg (http://imageshack.us)

Resmin büyük halini görmek için buraya tıklayabilirsiniz. http://www.blogcu.com/pembeli/955841/


Malzemeler :
• 1 kilo kızılcık
• 2 su bardağı su
Şerbeti için :
• 3 su bardağı şeker
• 2 su bardağı soğuk su
• 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :
1. Kızılcığı soğuk suyla iyice yıkadıktan sonra, tencereye koyup 2 su bardağı su ile kaynatın.
2. Ocağın altını kapatıp, kızılcığı süzgece alıp, kaşıkla ezerek suyunu süzün.
3. Şerbeti için, şekerle suyu kaynatın. Kaynayınca kızılcığın suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
4. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın ve sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın.
5. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
6. 1 su bardağı için 3-4 yemek kaşığı şuruptan koyup, üzerine soğuk su ve bir kaç parça buz koyarak servis yapın.
7. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok: