19 Eylül 2008 Cuma

portakalata

Toroslardan Akdenize Antalya Lezzetleri isimli bir kitap mevcut. Uzun yıllardır Antalya'da yaşıyorum. o kitaptaki tarifler yerel ve çok leziz. Portakalata tarifini ekliyorum yapan olursa. hakiki şerbet. çocuklar için daha sağlıklı.

3 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
2-3 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı su
6 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Rendelenmiş portakal kabuklarını çukur bir kaba koyun, üstüne toz şekeri ekleyip karıştırın ve 3-4 saat bekletin. portakal suyunu, sade suyu karışıma ekleyin, şeker eriyene kadar karıştırın. Tülbentten geçirin, çıkan şerbeti ister dolapta soğutun, ister olduğu gibi için. afiyet olsun.

yusufcugun annesi
12-10-2006, 07:40 AM
sevgili grafiker portakalatani hemen denicem 2 yasinda oglum var ve surekli icecek istiyor bende hazir seyler vermek istemiyorum. bunu diger meyvelerlede yapabilirmiyim?

grafiker
12-10-2006, 05:11 PM
elbette yapılabilir, limon ile yaparsanız aroması biraz daha keskin olabilir, şekerini ayarlayabilirsiniz istediğiniz gibi, farklı meyvelerde de denenebilir ama bazılarını ezmek veya robottan geçirmek gerekebilir önemli olan tadına uyacak kadar ölçüde şekerle bekletmek, diğer tariflere gözatıp onlarıda yazarım.

nuray kubat alpay
12-11-2006, 08:23 AM
Sevgili grafiker tarifin için teşekkürler. Yalnız benim ikizler portakal kabuğundan dolayı tadını biraz acı buldu. Acaba portakal kabuklarını birkaç kez suyunu değiştirerek bekletsek nasıl olur?

grafiker
12-11-2006, 10:24 AM
daha az miktarda kabuk ekleseniz sanırım daha iyi sonuç verir, genelde kabuklardaki aroma tadını keskinleştirebiliyor.

Hiç yorum yok: