19 Eylül 2008 Cuma

frmcuk içecekler

Standart Pac Man
Kullanılan Malzemeler
1 çay kaşığı Grenadine
2 çay kaşığı limon suyu
1 damla Bitters
Sade Gazoz (Ginger Ale)
Yapım Şekli
Buzla dolu bardağa grenadine, limon suyu ve bitters ekleyin. Üzerine gazozu ekleyin. Portakal dilimiyle süsleyin.

Standart Ballı Zencefilli Limonata
İçindekiler

* 4 adet limon
* 1 çay bardağı bal
* 1 cm taze zencefil
* 6 yaprak nane
* 1 litre su

Hazırlanışı

1. Limon kabuklarını sebze soyacağı ile beyazlarına çok girmeden soyun.
2. Balı, soyulmuş zencefili, nane yapraklarını ve limon kabuklarını mutfak robotuna atıp iyice parçalayın.
3. Limonların suyunu sıkıp ballı karışıma ilave edin.
4. Bal limon suyunda eriyene kadar karıştırın.
5. Üzerine suyu ekleyip karıştırın ve bir tülbentle süzün.
6. Hastaysanız ılık ılık, değilseniz soğuk buzla ama her ikisinde de bol nane yapraklı için.

Ahududulu Parti Kokteyli
Kullanılan Malzemeler

* 2 lt gazoz (ginger ale)
* 2 litre soda
* 1 bardak ahududu
* 2 bardak şeker
* 4 bardak su
* 8 bardak portakal suyu
* 1.4 lt ananas suyu
* 1.4 lt greyfurt suyu

Yapım Şekli Ahududularını kevgirden geçirip kabuklarından ayıklayın. Ayrı bir yerde tencerenin içine şeker ve suyu da ekleyip kaynatıp şurubu hazirlayın soğusun. Şurup soğuyunca içine portakal suyunu, ezilmiş ahududunu, ananas suyunu, greyfurt suyunu ekleyip karıştırın ve buzdolabına yerleştirin. Servis edeceğiniz zaman soda ve gazozu ekleyip hafifçe karıştırıp servis yapın.

Not: 100 kişilik

Ahududu Şurubu
Kullanılan Malzemeler
30 gr limon tuzu
1 kg ahududu
1.5 kg şeker
Yapım Şekli
* Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, yıkayın. Bir süzgeçte süzün.
* Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin.
*Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün.
* Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün.
*Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin.
* Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin. Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın.

Bahar Partisi Kokteyli
Kullanılan Malzemeler
2.8 lt gazoz (ginger ale)
1.2 lt ananas suyu
4 bardak şeker
5 muz
6 bardak su
355 ml portakal suyu
178 ml su
178 ml limonata
Yapım Şekli
Şekerle 6 bardak suyu 3 dakika kaynatıp soğutun.

Muzları blendırdan geçirin ve bir kenarda bekletin. Su, limonata, portakal suyu, ananas suyu ezilmiş muz bir kapta karıştırın. En son soğuttuğunuz şurubu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı en az 24 saat derin dondurucuda bekletin. Service yapmadan 1 saat önce dondurucudan çıkarın. Bir çatal yardımıyla gelişi güzel buz haline gelmis olan kokteyli parçalayın. Gazozu ekleyin ve karıştırın. Kokteylin içinde minik buzlar gezinince kokteyliniz hazır demektir.

Not: 50 kişilik

Hayalperest
Kullanılan Malzemeler
4 kuru kayısı
1 çorba kaşığı bal
2 su bardağı ananas suyu
2 su bardağı çilek suyu
200 gr kavun
4 -5 parça kırık buz
Yapım Şekli
*Ananas ve çilek suyunu bir kapta karıştırın. Kavun ve kayısı kurularını blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karışımını blendere ilave edip karıştırın.
* Hazırladığınız şerbeti kokteyl bardaklarına paylaştırıp kırık buz parçaları ekleyin ve hemen servis yapın


Kolay Ama Harika Bir Panç
Kullanılan Malzemeler
1 galon (4 lt) istenilen tatta meyveli dondurma
2 lt 7-Up
Yapım Şekli
Büyük bir kaba dondurmayı koyun üzerine 7-Up gazozu ilave edin - Pançınız hazır!


Kompostolar - İçecekler
Armut Kompostosu


Kullanılan Malzemeler : 5 adet büyük boy armut
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Armutları ortadan yararak, bıçağın ucu ile dikkatlice çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyun, iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerine suyu ilave edin. 10 dk. ağır ateşte kaynatıp, şekeri ve karanfilleri ekleyin. 15 dk. daha kaynatıp ateşten alın ve soğuk olarak servis yapın





Ayva Kompostosu 2


Kullanılan Malzemeler : Birkaç ayva
şeker
karanfil veya tarçın

Yemeğin Mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Ayvalar soyulur, parçalara ayrılır, bir tencereye koyularak üzerine su eklenir ve kaynatılır. Sonra sudan ayvalar çıkartılır, suya isteğe göre şeker ilave edilir, biraz kaynatılır. Ayvalar tekrar içine atılır, biraz daha pişirilir, tarçın veya karanfil ilave edilir, soğuduktan sonra servise hazırdır.




Bali
3 cl armut suyu
3 cl ananas suyu
3 cl kayısı suyu
1 cl limon suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1
Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. Flüt bardakta 2 küp buz ile sunulur.







Bongo


Kullanılan Malzemeler : 6 cl ananas suyu
4 cl mango suyu
4 cl portakal suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1
Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. Kokteyl bardağında, ananas kabuğu ile süslenerek sunulur.






Grecian


Kullanılan Malzemeler : 4 cl şeftali suyu
2 cl portakal suyu
1 cl limon suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1
Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. 3 küp buzla flüt bardakta sunulur








Kuru Kayısı Hoşafı


Kullanılan Malzemeler : 40 adet kuru kayısı
2,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Kayısıları akşamdan, üzerlerini 4 parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sabah suyunu süzdürüp yıkayın. Kayısıları tencereye alın. Suyunu ekleyip, ağır ateşte 10 dk kaynatın. Şeker ekleyip 10 dk. daha kaynatın. Soğuyunca servis yapın.








Mandalina Şerbeti


Kullanılan Malzemeler : 2 adet mandalina
15 adet kesme şeker
3/4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 su bardağı mandalina suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : 15 adet kesme şekeri, mandalinanın kabuklarına sürün (Böylece çekerler mandalinanın kokusunu ve rengini alırlar). Daha sonra mandalinaların kabuklarını soyup suyunu çıkarın. Tüm malzemeyi bir kaba alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.








Limon Nane Şerbeti


Kullanılan Malzemeler : 4 adet limon
10 dal taze nane
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Limonların suyunu sıkın. Taze nane yapraklarını, 1 çorba kaşığı şeker ile havanda dövüp, macun kıvamına getirin. Temiz bir tülente koyun. Tülbenti iyice sarıp, limon suyunun içine atın. Sabaha kadar buzdolabında saklayın. Daha sonra tülbenti limon suyunun içinden alın. 1 su bardağı toz şeker vesuyla limon suyunu karıştırıp, soğuk olarak servis yapın.






Nar Şerbeti


Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu
1 su bardağı nar suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Toz şeker, su, limon suyu ve nar suyunu iyice karıştırın. Şeker tamamen eriyince süzgeçten geçirin. Dolapta soğuttuktan sonra soğuk olarak servis yapın.





Portakal Kompostosu


Kullanılan Malzemeler : 1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
12 adet çekirdeksiz portakal
2 kahve fincanı portakal suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Portakalların kabuklarını soyup, kaynar suyun içine tker teker daldırın. Bıçağın ucu ile, üzerindeki beyaz zarları çıkarıp, dilim dilim ayırın. Dilimlerin ucundaki beyaz zarları da temizleyin. Şekeri su ile bir kere kaynatıp, ateşten alın. Portakal dilimleri ve portakal suyunu ilave edip, soğutarak servis yapın.






Surfer's Joy


Kullanılan Malzemeler : 5 cl misket limonu (lime) suyu
3 cl karadut suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1
Tarifi : Parçalanmış buzla 1/3 oranında doldurulmuş uzun bardakta sunulur.








Ayva Kompostosu


Kullanılan Malzemeler : 1 kg ayva
2 su bardağı şeker
1 limon suyu
Yemeğin Mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Ayva yıkanır, soyulur, ortaları çıkarılır. Kabuklar ve orta kısımlar 4- 5 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır. Dilimlenmiş ayvalara katılıp çok yumuşamadan haşlanır.
Şeker ilave edilip bir süre daha yavaş yavaş kaynatılır. Ateş kapatılır. Kapağı kapalı olarak bekletilir.






Vişne Şerbeti


Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu
1 su bardağı vişne suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Tozşeker, su, limon suyu ve vişne suyunu bir kaba alın. İyice karıştın. Şeker eriyince dolapta soğutup, soğuk olarak servis yapın





Bademli Ayva Kompostosu


Kullanılan Malzemeler : 2 ayva
5 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 karanfil
1 yemek kaşığı izmir üzümü
1 yemek kaşığı soyulmuş badem
Yemeğin Mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın.

Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın

Kırmızı Güneş
Kullanılan Malzemeler
1 domates
2 adet havuç
1 adet elma
Yarım portakal
Yapım Şekli
Domatesi, elmayı ve havuçları yıkayın. Portakalı soyun. Çekirdeklerini çıkarın.

Sebzeleri ve meyvelerin kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün.

Hepsini blendırdan geçirip, sularını çıkarın. İyice soğutup, bir limon dilimiyle servis yapın.

Çilekli Milkshake
Kullanılan Malzemeler
1 büyük top çilekli dondurma
100 gr. çilek
1 su bardağı çok soğuk süt
Toz şeker
Yapım Şekli
Tüm malzemeleri blendıra koyun. Karışım iyice köpürene dek karıştırın. İsteğinize bağlı olarak şeker ilave edin. Hemen servis yapın.

Nar Kokteyli
Kullanılan Malzemeler
1 fincan mevsim meyveleri
1 su bardağı kırılmış buz
1 çay bardağı soda ölçü soda
1 çorba kaşığı limon suyu
1 fincan tatlı nar suyu
yarim fincan nar tanesi
Yapım Şekli
*Önce buz parçalarını shaker a koyun. Üzerine sıkılmış nar suyu limon suyu ilave edilir. Kalan kısım soda ile doldurulur. İçine mevsim meyve suyu koyun karıştırın.
*İçine sıktığınız meyveyi yuvarlak dilimleyin.
*Shaker içine karıştırdığınız meyve sularını bardağa koyun kenarına da yuvarlak meyve dilimini yerleştirin. Nar tanelerini bardağın içine atın. Servise sunun.

Hiç yorum yok: