19 Eylül 2008 Cuma

ev yapımı gazoz

Eğer siz de bazen canınız asitli içecek isteyip de, maddi manevi zararlarından ötürü içemiyorsanız ya da buna rağmen içiyor ancak içiniz rahat etmiyorsa tavsiyem, nacizane daha önce limonata tariflerinde vermiş olduğum aşağıdaki tarifi su yerine maden suyuyla karıştırırsanız eğer mis gibi ev yapımı, şüphesiz, alkolsüz gazozunuz olur Allah'ın izniyle...

Ölçüsü ise, klasik su bardağı ise bir parmak konsantre meyvemizden koyup, üzerine küçük şişe maden suyu eklemek suretiyle gazozunuzu içebilirsiniz...

Forumda verilmiş olan diğer konsantre meyve suyu tarifleriyle de gazoz yapabilirsiniz size kalmış...

Limonata tarifi:

2,5 - 3 bardak limon suyu (limonuna göre çıkan su değişiyor ama yaklaşık 12 limon yeterlli)
2 bardak su
9 bardak toz şeker

*Şekerle suyu kaynatmak üzere ocağa koyun, bu arada limonları yıkayıp sularını sıkmaya başlayın..Şayet narenciye sıkacağınız yoksa bilekleriniz biraz ağrıyabilir, dinlene dinlene yapın..
*Şerbet kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha ocakta tutun, köpürüp durulana kadar kaynatın..
*Rengi berraklaşınca altını kapatın ve sıktığınız limonların suyunu şerbetin içine boca edin..
*Hala tencerenin içindeyken bir kenarda soğumaya bırakın..Soğuduktan sonra ister cam şişeye ister cam sürahiye boşaltın ve buzdolabına kaldırın..
*İçmek istediğiniz zaman bardağa damak tadınıza göre bir iki parmak koyun ve üzerine soğuk su ve dilerseniz buz ekleyin ya da tadını bozmamak adına -ki bardağa koyduğunuz konsantre oranına alışınca buzu ayarlamak zor olabiliyor- buz kalıbında dondurduğunuz başka bir limonatayı da ekleyebilirsiniz..

Hiç yorum yok: