19 Eylül 2008 Cuma

hazır meyva suları

Arkadaslar hepimiz colanin ne derece zararli oldugunu biliyoruz.Merak ettigim sey hazir aldigimiz meyva sularidami zararli?.Bilenler varsa lutfen yardimci olsun :( .Evimizde bol miktarda meyva suyu tuketiliyor :?

aNnEcİk
08-25-2006, 12:28 AM
evet mrseraba katılıyorum bende evde yapılan komposto limonata gibi şeyleri tüketmekle beraber hazırlarıda çok tüketiyorum bu konudada bilgisi olanlar yardımcı olurmusunuz
eşi aytaçta çalışan biarkadaşımdan duyduğuma göre aytaç hariç tüm vişneli meyve suyu üreten firmaların vişne suyunda kullandığı gıda boyasının bir böcekten yapıldığını duymuştum aytaç meyve suyuna yeni başladığı dönemde yahudilerin hahamını getirtmiş ve doğal kırmızı gıda boyasının pahalı olduğu için üreticilerin buna yöneldiğini söylemiş inanın artık neye itimat ediceğimi şaşırdım rabbim yardımcımız olsun her yediğimiz içtiğimizde nolur besmeleyi ihmal etmiyelim inşallah obizim için zararlı olanı yararlı kılar

Lily-Rose
08-25-2006, 07:19 AM
elbette ki zararli arkadaslar, "icindekiler" bolumune bakmiyormusunuz hic? Bir suru katki var ama bazi meyvesularinda katki cok cok az oluyor hatta taze yani hic katkisiz meyvesulari da var ama bunlar cok pahali ve her yerde bulmaniz mumkun degil. Bence cokta fazla boyle seylere takmamakla beraber az miktarda tukettiginiz zaman bir sorun yok.

cannihan
08-25-2006, 09:52 AM
bunun azı çoğu olmaz diye düşünüyorum.teknoloji ilerleyip zaman modernleştikçe psikolojimizde bozulmaya başladı.önceleri aldığımız ürünlerin tarihlerini kontrol ederdik, şimdiyse üzerindeki bütün bilgileri okumaya ve bunlar hakkındada bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz.saatlerce süren market alışverişleri.herşey hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmak.ben yoruldum arkadaşlar.

Lily-Rose
08-25-2006, 11:52 AM
iyi de surekli evde dogal meyve suyu yapmak mumkun olmuyor ki, cok fazla ugrasirsak boyle seylerle mutfaktan cikmamamiz lazim.

mrsserap
08-25-2006, 12:09 PM
Haklisin Lily-Rose,surekli evde yapmaya kalksak basolmaz zaten.Dusunursek söyle bir disarda yediklerimiz olsun hazir aldiklarimiz olsun hepsi zararli,yeni nesil kadar cok hazir gidalar tuketiyorki buna bizlerde dahil bir önune gecmek sart.Paket sut aliyoruz mesela binbir turlu islemlerden geciriliyor,ne yapacagiz kansere butun hastaliklara hersey davetiye cikartiyor,off off Allah yardimcimiz olsun arkadaslar.

emine007
08-25-2006, 12:35 PM
Bizim köyümüzde vişneliğimiz vardı.Kamyonuyla birisi gelir vişneleri alırdı.Kurtlu ve topraklı(yere düşen) vişneleri daha ucuza alırdı.Bir defasında annem sormuştu.Bu vişneleri ne yapıyorsun diye. Adam meyve suyu firmalarına satıyorum demişti.Yani içinde katkı maddesi olmasa bile sağlam meyveden yapılmıyor onlar. Ben o kamyoncunun yalancısıyım....O bize öyle söyledi.

ulusal
08-25-2006, 01:36 PM
Evet bende duymuştum en zararlısının vişne suyu olduğunu çürük vişnelerle yapılıyormuş ama doğruluk payı nedir bilemiyorum en iyisi mümkün olduğu kadar uzak kalmak ben kesinlikle dışardan etsu tabletleri çeşniler hazır çorbalar pilav pilav dolma harçları ve konserve almıyorum ama tabiki tamamen kaçamıyorum yoğurt meyve suyu salça gibi şeyler alıyorum diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi hepsini evde yapmak mümkün değil sağlıklı gıdalar yiyelim derken yorgunluktan sağlığımızdan olabiliriz evin tek işi mutfak değil hele bir de çalışma hayatında olduğumuz için zamanımız çok kısıtlı

sade
08-25-2006, 03:22 PM
Merhaba arkadaslar,bende dikkatinizi hazir meyve sulari hakkinda baska bir yöne cekmek istiyorum.Almanca bir site olan www.halal.de de okudum duru meyve sularini tamamen durultabilmek icin yani icinde hicbir meyve parcacigi kalmamasi icin jelatin(gelatine) kullaniliyormus.Bunlar basta elma visne ve üzüm gibi duru olanlar ve daha pek cogu.Bu daha cok benim gibi Avrupada yasanlari ilgilendiriyor sanirim.Emin olmamakla birlikte Türkiye icin bu konuda iyimser olmak istiyorum ama Avrupada jelatinin kesinlikle yenilemeyecegini biliyoruz.Cünkü kesinlikle büyük bir bölümü domuzdan elde ediliyor.Bunu özellikle deli dana hastaligi sirasinda pek cok kez acikladilar.Kaldiki domuz degil sigirdanda elde edilse biz müslümanlar bunu yememeliyiz.Tabi bu tercih meselesi bu konuda yakin arkaslarimi bile ikna edemedigim icin buraya yazarken bile cekiniyorum.Ayrica bahsi gecen boya maddesi E120 kirmizi renk icin bir tür bitten elde ediliyormus.

amazonta
10-14-2006, 02:13 AM
Sade, yazarken çekinmekte haklısın, çünkü jelatin kötü birşey değil, kemikli et haşladığımızda suyunun sonradan katılaşmasının sebebi jelatin. Toz halinde hazır alıp evde yaptığımız jölelerde de bu jelatinden var, içerik bölümündede herzaman sığır jelatini yazar. Ama sen sığır jelatini bile olsa müslümanların bunu yememesi gerek demişsin. Domuzdan elde edilmedikten sonra ne sakıncası varki? sığır eti yiyebiliyorsak jelatinini neden tüketemeyelim? anlamadım doğrusu. Sonuçta jelatin doğal bir madde. Gel gelelim jelatin tüketmeyeceksek kemik suyuna çorbayı kemik suyunu da unutalım. Lütfen kızma, bilmediğim yada yanlış bildiğim birşey varsa da düzelt. İnsanlar zaten artık ne yiyeceğini şaşırır oldu, iyice paranoyaklaştık, bari zararsız olan şeyleri zararlı diye tanıtmayalım, boşuna korkmayalım. :wink:

abam
10-14-2006, 04:31 AM
Merak ettigim sey hazir aldigimiz meyva sularidami zararli?

Sevgili mrsserap

Hazır meyva suları meyvaların genelde pazardan almayacağımız kadar yıpranmışlarından elde ediliyor.Hem daha ucuz hem de piyasada başka türlü tüketilmeyeceği için.Haliyle yıkanıp temizlenme koşulları yada olgun meyvelerde rastladığımız böcek-kurt gibi şeylere ne kadar dikkat edildiğini az çok herkes hayal edebilir.
Ayrıca pastörizasyon esnasında meydana gelen yapısal değişim hiç de sağlıklı değil maalesef.

gıda boyasının bir böcekten yapıldığını duymuştum

Sevgili annecik

Bu duyum doğru.Bir tür bitten elde ediliyor ve sadece vişne suyunda kullanılmıyor.Sucuk,salam gibi gıdalarda ve daha aklıma gelmeyen şeylerde...


önceleri aldığımız ürünlerin tarihlerini kontrol ederdik, şimdiyse üzerindeki bütün bilgileri okumaya ve bunlar hakkındada bilgi sahibi olmaya çalışıyoruz.saatlerce süren market alışverişleri.herşey hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmak.ben yoruldum arkadaşlar.


Sevgili cannihan

Maalesef hepimiz yorulduk.Ancak bizler bilinçlendikçe üreticiler de taleplerimiz doğrultusunda çalışacaklardır.


Domuzdan elde edilmedikten sonra ne sakıncası varki? sığır eti yiyebiliyorsak jelatinini neden tüketemeyelim? anlamadım doğrusu. Sonuçta jelatin doğal bir madde. Gel gelelim jelatin tüketmeyeceksek kemik suyuna çorbayı kemik suyunu da unutalım. Lütfen kızma, bilmediğim yada yanlış bildiğim birşey varsa da düzelt. İnsanlar zaten artık ne yiyeceğini şaşırır oldu, iyice paranoyaklaştık, bari zararsız olan şeyleri zararlı diye tanıtmayalım, boşuna korkmayalım.

Sevgili amazonta

Sanırım sadenin kastettiği besmelesiz kesilip kesilmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğinden ötürü müslümanların dikkat etmesi gerektiği konusu.Yoksa elbette sığır jelatinini tüketebiliriz.



Ben almamaya çalışıyorum hazır içecekleri.Sağlık açısından pek çok zararını biliyorum, okuyorum.Pastörizasyona özellikle de uzun ömürlü dediğimiz kısmına tabi tutulmuş ürünlerden de iyice kaçınıyorum.Sağlık açısından uht ürünler uygulanan yüksek basınç nedeniyle yapısal değişime uğruyor, özellikle sütteki yağ çok küçük moleküllere dönüştüğü için bağırsaktan kolayca emiliyor.Süt aslında biraz ayıp kaçacak belki ama kabız yapmaz.Oysa pastörize sütler yapıyor.Süt aslında iyi bir müshildir.(Doğal olan süt)

sade
10-16-2006, 10:33 AM
Sade, yazarken çekinmekte haklısın, çünkü jelatin kötü birşey değil, kemikli et haşladığımızda suyunun sonradan katılaşmasının sebebi jelatin. Toz halinde hazır alıp evde yaptığımız jölelerde de bu jelatinden var, içerik bölümündede herzaman sığır jelatini yazar. Ama sen sığır jelatini bile olsa müslümanların bunu yememesi gerek demişsin. Domuzdan elde edilmedikten sonra ne sakıncası varki? sığır eti yiyebiliyorsak jelatinini neden tüketemeyelim? anlamadım doğrusu. Sonuçta jelatin doğal bir madde. Gel gelelim jelatin tüketmeyeceksek kemik suyuna çorbayı kemik suyunu da unutalım. Lütfen kızma, bilmediğim yada yanlış bildiğim birşey varsa da düzelt. İnsanlar zaten artık ne yiyeceğini şaşırır oldu, iyice paranoyaklaştık, bari zararsız olan şeyleri zararlı diye tanıtmayalım, boşuna korkmayalım. :wink:
Sevgili amazonta asla kizmam zaten ben bu tip seyleri güzel güzel tartisabilme taraftariyim.Tartisabilelimki bilmediklerimizi ögrenebilelim yada mantigimiza ters gelen bir sey varsa aksini söyleyebilelim bu olayda oldugu gibi.Yalniz ben bu defa yanlis anlasildim galiba zira ben almanyada yasiyorum ve yazimdada avrupadaki jelatin üretiminden bahsetmistim.Elbette sigir jelatini helal kesim oldugu sürece yenilebilir.

zbalbaypir
12-12-2006, 11:14 AM
LÜTFEN OKUYUN:
merhaba arkadaşlar hazır olan birçok meyve suyunun zararlı olduğuna inansamda bende maalesef kullanıyorum.şimdi size vereceğim bilgilerden sonra meyve suyu kullanırmısınız bilmem. eşim çok bilinen bir markanın meyvesuyu üretimini bizzat gözleriyle görmüş ve meyvesuyu kullanmayı tercih etmiyor. olay şöyledir arkadaşlar :
üretimde çalışan arkadaşlar meyvelerin üzerinde çıplak ayakla basmaktadırlar ve meyvesuyunu bu şekilde elde etmektedirler. bu haberimden sonra kaç kişi meyvesuyu içecek tartışılır.

Hiç yorum yok: