18 Eylül 2008 Perşembe

bol köpüklü türk kahvesi

arkadaşlar bol köpüklü türk kahvesi nasıl yapılır , uzun zamandır etrafımdaki herkeze sorup deniyorum olmuyo bi türlü helede 2 fincandan fazla yapacaksam asla köpük yetmiyo
yardım lütfennnnnn

mbemine
11-17-2005, 09:32 AM
Sevgili arkadaşım,
ben 10 yıllık evliyim hala köpüklü kahve yapmayı beceremedim.Tabi şu elektrikli cezveler çıkana kadar.5 fincan alıyor hepside köpük köpük oluyor.Hiç uğraşmaya değmezmiş..

okale
11-17-2005, 09:37 AM
1 fincana tepeleme 2 çay kaşığı dolusu kahve koyuyorum.kahve çok taze olmalı ozaman güzel köpürüyor.sadece ocağa koyunca tüm kahve ıslanana kadar şeker biraz eriyene kadar karıştırıyorum yani henüz soğukken.birdaha hiç karıştırmıyorum çok kısık ateşte köpüklü kahvem oluyor.kahvesi az olunca köpük olmuyor.sonra köpüklerinden ikişer üçer kaşık fincanlara paylaştırıp kahveleri üstüne döküyorum.elektirikli ile olan kahvenin tadını ben pek beğenmiyorum .ama onu sadece köpük yapmak için kullanabilirim belki ama gerek kalmıyor. :wink:

M.C.
11-17-2005, 10:14 AM
Hazır kahve muhabbeti açılmışken... İstemeye geldiklerinde kaç kişiye kahve ikramı yapılmalı, çok kalabalıksa herkese nasıl yetiştiriliyor?

çiçek
11-17-2005, 10:21 AM
ben bu aralar türk kahvesini sütle yapıp içiyorum,deneyin derim.
1 fincan süte 1 çay kaşıgı kahve ve damak tadınıza göre şeker.

okale
11-17-2005, 10:23 AM
hepsine yapıyorsun canım.teyzem cezve ve fincan takımı getirmişti bize sanırım 15 kişiye felan yaptılar.2 cezvede birden kahve pişirildi.ilk partiyi tepsiye dizip götürdüm ben buarada ikinci partiyi teyzem mutfakta pişiriyordu zaten tepsiye sığmayacağı için bu şeklide yapmak gayet normal.ben dağıtıp gittim ikinci parti tepsiye dizip onlarıda dağıttım.(bu arada ayağım halıya takılıp tökezledim :)allahtan hepsini dağıtmıştım.
anlaşılacağı gibi kahveyi ben yapmadım iki tayzem yaptı arkadaşımda tepsiye dizdi sonra bana verdiler :)

RANA MALGİR
11-17-2005, 10:40 AM
BEN SOGUK SUYA KAÇ KİŞİLİK OLACAKSA ONA GÖRE KAHVE ARZUYA GÖRE ŞEKER
ÖNCE OCAK ÇOK KISIK OLMALI KARIŞTIRARAK BOL KÖPUKLU OLUYOR YARIM YARIM
HER FİNCANA VE TEKRAR OCAKTA ISITIP FİNCANA KOY EYER KÖPÜKLÜ OLMASSA YAZ

eylül
11-17-2005, 10:46 AM
Ben kahveyi bakır cezvede ağır ateşte yapıyorum bol köpüklü oluyor. Fincanlara dağıtırken fincanı biraz eğerek kahveyi koyuyorum böylece köpüğü bozulmuyor. Bir de hazır paket değil de taze çekilmiş kahve kullanıyorum mis gibi kahve kokuyor mutfak.

tulay74
11-17-2005, 10:56 AM
arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim tavsiyelerinizi deniyeceğim a birde eklemek istediğim bişey var bakır cezve ve tahta kaşık lezzetini dahada arttırıyomuş buradan arkadaşlar öyle dediler denemekte fayda var
mutfak cadısı benimde isteme merasimim okaleninki gibi kalabalıktı maalesef hepsine kahve servisi yapılıyor sanırım 3 tepsi halinde dağıtmıştım halan teyzen ailenin küçük büyüklerinden kim varsa mutfağa dolduruyosun onlar zaten sana köpük köpük yapıyolar senin görevin sadece titremeden ve takılmadan servis yapmak

Aşkın
11-17-2005, 10:58 AM
Merhabalar.. Siteye uzun zamandır girememiştim. Ne kadar güzel yenilikler olmuş :lol:
Türk kahvesini nereye gidersem gideyim bana yaptırılar. Nacizhane deneyimlerimi aktarayım. arkadaşlar ben kahveyi kaç fincan yapacaksam o kadar kadar soğuk suyu cezveye koyuyorum. (5 kişilikse 5 kahve fincanı) Her fincan için orta şekerli yapacaksam 1 tatlı kaşığı kahve, 1 tatlı kaşığı şeker koyuyorum. İyice karıştırıyorum. Kahve suyun içinde iyice karışana kadar. Sonra Çok kısık ateşe cezveyi koyuyorum. 1-2 defa daha karıştırıp bırakıyorum. Kahve kenarlardan kabarmaya başlayınca cezveyi yukarı kaldırıyorum. Yavaş yavaş köpürsün diye. Köpükleri tatlı kaşıı ile fincanlara paylaştırıyorum. Cezve tekrar ocağa.. 1 taşım kaynatıp fincanlara kahveyi paylaştırıyorum. Yanlız cezvenin kenarından azar azar koyun ki köpükleri sönmesin.. Ayy olsada içsek.

kedicik
11-17-2005, 10:59 AM
Fincanlara kahve, şeker ve suyu koyup bir güzel karıştırıyorum. Sonra fincanları fırının elektrikli kısmı vardır ya, onun üzerine diziyorum (aslında annem bunun için bir saç kestirmiş, saçı ocağın üzerine koyup fincanları da onun üzerine diziyor ama bana elektrikli ocağı kullanmak daha pratik geldi).En kısıkta pişiriyorum.Bu yöntemin iki dezavantajı var, fincanlar el yakıyor, içerken dikkat etmek lazım, bir de uzun sürüyor ağırdan piştiği için. Ama her fincana ayrı şeker miktarı koymak ve bol köpük elde etmek avantajları var, bir de misafirlere değişik geliyor, hoşlarına gidiyor :)

vivi
11-17-2005, 11:12 AM
Kahve yaparken fincanların soğuk olmamasına dikkat edin bence. Kahve pişerken fincanın ağzını cezvenin buharına tutarım fincanlar ısınsın diye birde öyle deneyin bakalım

tulay74
11-17-2005, 11:20 AM
kedicik çok ilginç bi yöntem bu
peki elektrikli ocak ayarını kaça getiriyosun fincamları patlatmayalım

oske
11-17-2005, 11:49 AM
Bende geçenler de köpüklü kahvenin sırrını bir arkadaşımdan öğrendim
denedim hiç farkedilmiyo herzaman olmasa da özel durumlarda kullanılabilinir kahve şeker suyu kaö kişilik yapacaksanız cezveye koyun ve üstüne bir tutam karbonat :!:
tadından hiç mi hiç anlaşılmıyor

Şeri
11-17-2005, 04:51 PM
Ben geç kaldım ama ancak fırsat bulabildim.İzmirliler bilirler, Hisarönü camiisinin arkasındaki meşhur fincanda pişen kahveleri. Kuzenim, kardeşim ve ben birgün kahve içmeye gittik, kediciğin dediği gibi ağzımız ilk seferde yandı çünkü çok sıcak.Bizde orada gördükten sonra bizim evin mangal kültürü mangaldan sonra közde, bakır cezvede kahve yapmaktır.Bizde kuzenimle iki çılgın fincanları hazırladık ve közün üzerinde yaptık ama harika oluyor.Şunu da belirtmek istiyorum; kahve fincanlarını alüminyum fincanla kapatıyorlar bizde öyle yaptık.Sadece belirtmek istedim...

Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sizin gibi dostlarla sohbet ister kahve bahane...Sevgiyle kalın.

mlkblbn
11-17-2005, 08:10 PM
efet bizde yapıyoruz fincanda ve çok güsel oluyor...ocağın en küçüğünde ve kısık ateşte fincanlarınıza hiç bişey olmuyor...ben 2 farklı fincanda denedim bişey olmadı..

bence deneyin...herkese farklı gelicektir eminim:)

11-18-2005, 03:22 PM
fincanda kahve yapmayı okuyunca kedicik dalga geçiyor herhalde dedim.ama öbür okuyucularda doğrulayınca doğrusu çok ilginç geldi,bende bir kahve sever olarak hemen deniyeceğim.teşekkür ederim kedicik

sevil
11-18-2005, 04:22 PM
ben de kahve ve şekeri karıştırdıktan sonra suyunu eklerim.bi daha karıştırmam püf noktası oymuş

rubin
11-18-2005, 04:27 PM
Perihancım taze bir denek olarak söylüyorum herkese kahve yapıyorsun. Bizde yaklaşık 25 kişiye kahve yaptım ben. ve hepsini kendim yaptım. ocağın bütün gözlerinde ve elektrikli cezvede. taşanlar oldu ama yinede hepsi bol bol köpüklüydü. :)

Tabi o kadar kalabalık olunca ilk yapılan biraz daha ılıkca oluyor :( o kadar da olsun dimi...

kahvenin sırrına gelince.
yemen usulü kahve geliyor aklıma. Bir teyze anlatmıştı. yemen usulü mü değilmi doğruluğunu bilmem ama ben çok iyi sonuçlar alıyorum. önce kahve konur cezveye (1 tepeleme tatlı kaşığı) , sonra suyu ve en son şekeri koyuyoruz. orta kahve için 2 kesme şeker ya da 1 tatlı kaşığı toz şeker yeterli. Kahve tahta kaşıkla bir güzel karıştırılır. ve bir daha kaşık sokulmaz cezveye. Önce orta ateşte, sonra çok kısık ateşte köpürtülür, köpükler paylaştırılır, bir taşım daha kaynatılıp boşaltılır. Fincanlarınızı sıcak suyla çalkalamak işe yarar, cezveniz bakır ya da çelik önemli olan dar ağızlı ve ince tabanlı olması (ısıyı çabuk iletebilmesi için) tabi bakırın iletkenliği daha iyi olduğundan bakır tercih edilir.
Eğer elektrikli ocakta yapılacaksa ocağı bir süre önce açıp ısıtın, sonra kısık ayara alıp yapın kahvenizi köpüğüne ve tadına inanamayacaksınız. mangalda gibi oluyor nerdeyse...

Asıl ve en önemli püf noktası tabiki kahvenin taze olması ancak başka bir püf daha benden naçizane... kahvenizi şekersiz içmiyorsanız içine bir miktar bitter çikolata atın. kokusuna ve tadına bayılacaksınız...

herkese sevgiler...

kedicik
11-23-2005, 08:06 AM
tulay74, mesajını geç farkettim.ben elektrikli ocağın en kısık seviyesinde yapıyorum ama acelem olduğunda 2. seviyede de problem yaşamadım. Gene de kullandığın fincana göre değişiyor olabilir belki

dizzy
12-07-2005, 12:00 PM
Merhaba,
Kahveyi, cezveyi ocağa koyma kısmına kadar aynen yapıyorum. Daha sonra
karıştırıyorum ama yavaş yavaş. Ocağın en küçük kısmına koyuyorum altını çok kısıyorum. Ara ara karıştırıyorum. Bu işemide çok yavaş yapıyorum.
Sonrası yine aynı şekilde. Pay etme, taşana kadar ateşte tutma filan.

Bide eğer önemli bir misafir varsa ve kahvenin çok güzel olması gerekiyorsa
kişi sayısına 2-3 kişi daha ekleyerek yapıyorum kahveyi. Tabi ziyan oluyor bi kısmı ama köpük fazla fazla yetiyor.

İyi günler ve geceler!!

elcinuckan
01-21-2006, 11:13 AM
genelde yaptığım kahveler 6-7 kişilik olsa dahi bol köpüklü olur.annem ve babam çok sevdiği ve t6ükettiği için küçük yastan beri onları mutlu tmek için akşam yemeklerinden sonra yapardım.sanırım bu konuda kendimi iyice eğitmiş durumdayım.
cezvenin nasıl olduğunun çok önemi yok.cezveye önce gerekli miktarda suyu koyarım ardından orta kahve için fincan basına 1.5 kesme seker atar ve ocağın a
ltını yakarım(kısık ateş iyi sonuç verir) ardından kahveyi alır ve fincan basına 1 ya da 1.5 tatlı kasığı kave koyar yavasca karıstırırım.kahve kenarlardan kabarmaya basladığında 10 saniye bekler sonra fincanlara köpüğü paylaştırırım.ÖNEMLİ:fincalara köpüğü pay ederken asla kasık kullnmam,ve bu ilk asamada fincanların yarısını doldururum çünkü emin olabilirsiniz ki herkes kahvesii köpüklü yapar aslında ama son asamada çok kaynattığı için köpüğü kaybeder işte en önemli nokta budur.kahveyi çok az kaynatmak.buna güvenin.kahve olarak ya taze çekilmiş kullanırım yada Kuru Kahveci Mehmet Efendi.

esramng
01-21-2006, 08:45 PM
benim kahvelerim her zaman bol köpüklü olur bunun için bakır cezve kullanıyorum.önce suyu koyuyorum sonra şeker ve her fincan için bir tatlı kaşığı kahve.kahveyi tam pişene kadar hiç karıştırmıyorum(asıl püf noktası bu bence ) tam kaynatmamak ta önemli kahve kabarmaya başlamadan önce fincanlara döküyorum ve tabi köpük oluştukça bunu fincanlara pay ediyorum.

LEZZET ŞÖLENİ
01-23-2006, 11:18 AM
merhaba arkadaşlar
bende kahveyi önce su ve kahveyi pişirip fincanlara köpüğünü koyuyorum sonra cezvede kalana şekeri ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra onuda paylaştırıyorum.

Münire
01-23-2006, 12:14 PM
Keşke bu güzel önerileri daha önce(5 ay önce)öğrenebilseydim.Bir türlü kahveyi köpüklü yapamamam sayesinde çareyi bir sürü para vererek Arçelik telve kahve makinası almakta bulduk.bayağı yer kaplıyor ama içenler çok memnun.

mimare
01-23-2006, 05:30 PM
Lisedeyken bir dönem staj yaptığım Nişantaşında bir restoranın mutfağında bol köpüklü kahve şöyle pişerdi : ' Bakır cezvede,kahve+su karışımı ateşe konmadan önce yaklaşık 2 dk. çok hızlı bir şekilde karıştırılıp köpürtülür(!?),en son şekeri ilave edilir ve kısık ateşte pişirilirdi.Kabarmaya başladığında kesinlikle kaşık sokulmadan kaynar su ile ısıtılmış fincanlara 2 hamlede pay edilirdi.

buketulu
02-19-2006, 08:19 AM
benim kahveler de pişerken köpüklü oluyor, sonra bu köpüğü fincanlara pay ediyorum.
anncaaaakkk, fincanlara kahveyi koyarken köpükleri mahvediyorum. Bununla baş etmenin pratik bi çözümü var mı? fincanların ısıtılmış olması köpüğün dağılmaması için mi?

sevgiler
buket

Mavi Gül
02-20-2006, 08:42 AM
buketulu, köpüğün bozulmasını istemiyorsan kahveyi direkt fincanın ortasından dökme. Fincanı hafifçe yana yatırarak kahveyi fincanın kenarından çok yavaşça boşalt. Fincanın ısıtılması kahvenin çabuk soğumaması için. Ferah kahveler içmen dileğiyle...
mavi gül

Elifce
03-30-2006, 04:27 PM
Ben kahve yaparken, kahvesini genelde bir tatlı kaşığı fazla koyarım. Kaşığımı sürekli soğuk suda ıslatırım bu beyaz köpük yapmamı sağlıyor.Kimileride su yerine buz kullanıyorlarmış bunu duydunuz mu? Kahve seçimi bence çok önemli taze ve açık renk olmalı diye düşünüyorum. Bir de, kahve ve toz şekeri cezvede karıştırdıktan sonra suyu koyarım.Toz şeker daha iyi sonuç veriyor. Suyumuz da soğuk olmalı. Ocağımızı da ilk hararetli daha sonra kısık tutulmalı .Benim bildiğim bu ama sizlerinde bildiği alternetifler varsa merakla bekliyorum.

missinem
03-30-2006, 11:20 PM
ben köpüğü şöyle yapıyorum.önce cezveye kahveyi fincan adedince koyup hepsi için birer fincan su ilave ediyorum şekerini ilave ettikten sonra karıştırıyorum ocağa koyup bekliyorum daha sonra üzerinde oluşan köpük katmanını fincanlara eşit bir şekilde çay kaşığı ile karıştırıyorum bu işlemi cezvede köpük kalmayana kadar sürdürüyorum kahve kaynayıncada fincanların kenarından döküyorum bütün fincanlar köpüklü oluyo hemde kaç fincan yaparsanız yapın sonuç aynı tavsiye ederim :lol:

esin_24
05-30-2006, 11:06 AM
cezveye kahve şekeri koyup iyice birbirine yedirin ve soğuk su koyun hiç karıştırmayın.sonra ısınınca üzerindeki köpükleri fincanlara bölün kaynayınca fincanlara dökün.ben hep böyle yaparım herkes çok beğenir hatta beni istemeye geldiklerinde ben yaptım kahveleri çok beğenilmişti.ama herşeyden mühim kahve taze olsun.

mavi_nil
05-30-2006, 12:19 PM
ben kahveyi çok sevmezdim, yaptıgımda da pek guzel olmazdı açıkçası. ama gecenlerde (7-8 ay once ) kesefttiğim bir yontem sayesinde, kahve yaptıgım misafirler özellikle soruyor ne yaptın, nasıl yaptın diye :) bir arkadas bitter çikolata demiş, ben de yapardım onu ama acıkcası sonuctan pek memnun kalmadıgım için bırakmıstım. sonra bi gun markette Ülker in ece adıyla kahve dolgulu çikolatasını gördüm ve aklıma bunu kahvede denemek geldi. sonuc tek kelimeyle süper oluyor. kahvenin köpügü normalde oldugundan daha yogun, kıvamlı ve de kalıcı (eskiden fincanları içeriye götürene kadar köpük sönerdi, şimdi böyle bişey mumkun değil, 1-2 dk bekletmek zorunda kaldıgım bile oldu, soguması dısında değişen hiç bir şey yok ) ayrıca tadı da bence cok daha guzel oluyor.
bir de normalde, türk kahvesi sütle pek olmaz, içinde erimez köpük oluşmaz, ama bu çikolatayla yaptıgımda, onun da üstünde kremamsı bir köpük olusuyor ve özellikle eşim tarafından çok beğeniiyor. (benim de tercihim sütlü)
kahvenizi her zaman nasıl yapıyosanız o şekilde yapın yalnızca fincan basına 1 adet çikolata atın (paketin içinde tek lokmalık bloklar halinde cıkıyor çikolata, 1 tablet 1 kesme sekerdeden biraz buyukçe) 1 çikolatanın tadı az geliyorsa üstünü şekerle (veya isterseniz yine çikolata ile ) tamamlayın ama çikolata oranı arttıkça kahvenin yogunlugu da artacak unutmayın. son olarak kahve, çikolatanın erimesine yetecek kadar ısındıgında, normalde karıstırmıyorsanız bile, çikolatanın cezvenin dibine yapısıp kalmaması kahveye yayılması için karıstırın, sonrası çok lezzetli, içimi yumusak bir kahve.

Esra Zengin
05-30-2006, 02:10 PM
Kahveyi aynen missinem gibi yapıyorum.Şimdiye kadar hiç köpük sorunu olmadı.

eylültatlı
05-30-2006, 04:05 PM
mavi nil tarifin ilginç geldi sıcak çikolata gibi birşey oluyor senin kahven galiba dneyeceğim bir tiryaki olarak çok merak ettim.

arzu_24_31
07-03-2006, 01:32 PM
BEN 2 ÇAY KAŞIĞI DOLUSU KAHVE KOYUYORUM FİNCAN BAŞINA BİR KAÇ KEZ KARIŞTIRIYORUM BİR DAHA KARIŞTIRMIYORUM PİŞİNCE KÖPÜĞÜ FİNCANLARA BÖLÜŞTÜRÜYORUM BOL KÖPÜKLÜ GÜZEL OLUYOR

serafina
09-15-2006, 07:42 AM
acaba kahvenin kalitesili olmasıda köpük oranını arttırmıyormu.mesela bana yurt dışından kahve geliyor. ne yaoardsam yapayım bol köpük olmuyor. istanbula gittiğimizde kahve satan bir yerin önünde çok kuyruk vardı. bende oradan almak istedim ama vaktim yoktu..eminim kahvesi çok iyiydi..o kuyruğu görünce.
ama genede evdeki kahveden sizin verdiğiniz tariflere göre yapacağım.İnşallah iyi bir sonuç alırım..

hepinize teşekkürler

M.C.
09-15-2006, 08:13 AM
Kahvenin kalitesinden pek anlayamayız belki ama tazeliği çok önemli ARWEN. Önünde kuyruk olan yer Kurukahveci Mehmet Efendiydi muhtemelen, Eminönünde. Orada taze taze çekilir ve mis gibi kokar.

serafina
09-15-2006, 01:05 PM
ewet ya o sokak ne güzel kokuyodu öyle.mis gibi kahve. Eminönünün arka sokaklarındaydı galiba.pekte bilmem istanbulu ama.eğer birdaha gitsem kuyrukta olsa alacağım.

teşekkürler....

gulanne
09-15-2006, 01:44 PM
ben kahveyi fincan başına bir tatlı kaşığı dolusu kahveyle yapıyorum.bakır fincana toz şekeri ve kahveyi atıyorum karıştırıyorum.üzerine su alıyorum. bir iki karıştırıyorum.yalnız hafif ateşte pişiriyorum.bol köpüklü oluyor neredeyse fincanın yarısı köpük oluyor.köpüğü bitene kadar fincanlara dağıtıyorum.tekrar ocağa koyuyorum yine köpükleniyor bidaha aynı işleme devam ediyorum taki bitene kadar.afiyet olsun.:)

serafina
09-16-2006, 04:40 PM
bugün bu konuyu tekrar okuyunca canım kahve istedi.gittim mutfağa cezveye 1 tatlı kaşığı kahve 1 tatlı kaşığı şeker koyup karıktırdım.sonra soğuk su koyup.hiç karıştırmadan pişirdim.

aman bir köpük oldu .....diyecem ama hiç yok..
yani anlıyacağınız ya ben kahve pişirmeyi bilmiyorum yada kahvem çok kötü.

özlem1982
09-17-2006, 03:08 AM
arkadasım bende elektrıklı cezveyle yapıyorum kopuk kopuk oluyor sende dene derım
kayınpederım kahvemın ustune kahve tanımaz benden soylemesı

handany
09-17-2006, 01:24 PM
özlem 1982 elektrıklı cezvenin bir markası var mı? Ben birkere aldım elektrik kaçağı yaptı.Korkudan bir daha kullanmadım.Tavsiyeni bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

rubin
09-18-2006, 04:17 PM
Sevgili arwen ben yaptığım şekli söyleyeyim. pek çok şekli ve yöntemi var tabi. ama en basiti ve garantili olanı şu. ince tabanlı (iletkenliği iyi olsun çelik cezvede genelde daha zor oluyor ve uzun sürüyor) bakır cezveye 1,5 fincan soğuk su koy. üzerine arzuna göre şeker ekle. şeker eriyene kadar kahveyi karıştır. üzerine tepeleme bir tatlı kaşığı hatta 1,5 olabilir kahve koy. çok az karıştırıp kısık ateşte pişir. köpürdüğünde köpüğü fincana boşaltıp tekrar bir taşım kaynat... köpüğü garanti bir lezzet.

bu arada biz arzumun tiryakisini kullanıyoruz. cezve şeklinde olanlardan. inanılmaz köpürüyor. elektrik kaçağı falanda yok. köpüğünüz kesin ve garantili... üstelik o kadar kısa sürede oluyor ki... ocak başında kahve taşırmaya, beklemeye son diyebilirim... elbetteki bakır cezvede mangaldaki kahvenin tadını tutmaz. ama ocaktakinden hiç farkı yok.

aNnEcİk
09-19-2006, 11:21 PM
ALLAHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM canımı çektirdiniz benim komşularım zırt pırt kahve içmeleri yaparlar ben fazla kahve sevmediğim için onlarla su yada meyve suyu içiyorum ama öyle güzel anlatıyorsunuzki canım çekti yahu
birinden duymştum önce şekeri cezvede suyun içinde eritiyormuşsunuz şeker eriyince hemen kahveyi katıyormuşsunuz böyle çok köpüklü oluyor diyolar ama arkadaşlar kesinlikle kahvenin tazeliği önemli ve şusıralar komşularım hep kahve makinesi alıyolar büyük marketlerden 3,5 ytlliklerden nebileyim bende isterim eşimde sevmez dolayısıyla evde binde bir pişiyor ama oda güzel olsun dimi insanın canı sıkılıyo köpüklü olmayınca

gulanne
09-20-2006, 08:25 AM
Allah yardımcın olsun annecik Allah kurtarsın, hayırlı evlat eylesin inş.

Lily-Rose
09-20-2006, 09:10 AM
arkadaslar ben bu yaz Istanbuldan arceligin ful otomatik turk kahve makinasini aldim ( adi telve ), valla mukemmel bir bulus bence, hic ugrasmiyorsunuz, sadece kahve ve sekeri koyuyorsunuz cezvesine, 1-2 dakika da size mukemmel, bol kopuklu kahve hazirliyor, basinda beklemeye de gerek yok. Ayrica 4-6 fincan arasi yapiyor bir seferinde, kisacasi super birsey, herkese tavsiye ederim.

gulanne
09-27-2006, 03:50 PM
arkadaşlar geçenlerde yeşil elmada (oktay Usta) izledim oraya bir konuk gelmişti adını hatırlayamıyorum, kahveye 1 çay kaşığının ucuyla kakao katarsanız köpüğü yoğun olur demişti, denemenin zararı yok:)

amazonta
09-28-2006, 01:04 PM
Arkadaşlar Mavi_nil'in çikolatalı kahvesini dün akşam denedim. Muhteşem bişey oldu. Normalde türk kahvesini sevmememe rağmen buna bayıldım.

Kremalı gibi bol köpüklü oldu ve içerken bile köpüğü gitmedi kolay kolay.(tek kişilik yaptım kahveyi)
Tadı muhteşem oldu ama bi kahve tiryakisine ikram ederseniz içinde değişik bişey olduğunu anlayacaktır.

Bu kahvenin tek bir eksisi var; köpüğü gittikten sonra içinde granül halinde minik parçacıklar oluyor. Bu da "bu kahvenin içinde kavrulmuş nohut mu var" duygusu uyandırıyor. Ama kesinlikle deneyin, gerçekten süper!!

nih@l
09-29-2006, 11:23 PM
Arkadaşlar ,mavi_nil'in kahve tarifi hem köpüklü hem lezzetli oluyor,aynı lezzeti nescafede de tatmak isterseniz,fincanlara koyduğunuz neskafe miktarını yarı yarıya azaltıp bunu nesquick veya milka gibi kakaolu süt içecekleri ile tamamlayın.Ben bir yıldır neskafemi böyle içiyorum,çok hoş oluyor.
Türk kahvesine bir lezzet alternatifi de damla sakızı macunu,yani bildiğimiz damla sakızlı muhallebide (çeşme'nin sakızlı tatlısı) kullandığımız damla sakızı ,dövülmüşü kahvede erir mi bilmem ama macunu fincan başına 1/2 tatlı kaşığı hesabıyla kullanırsanız değişik bir ege lezzeti elde edersiniz, yunanlılar'ın yunan kahvesinin Türk kahvesinden farkı budur.Afiyet olsun!

mirmir
12-04-2006, 11:51 AM
Arkadaşlar;

İçinizde elektrikli cezve ya da Arzum, Arçelik gibi markaların türk kahvesi robotlarından kullanan var mı? Ben de almak istiyorum da, yorumlarınıza ihtiyacım var.

gulanne
12-04-2006, 01:27 PM
arkadaşlar ben yine geçenlerde kahve yaptım,bakır cezvede önce toz şekerle kahveyi cezveye koydum (bir tatlı kaşığı kahve+şeker) karıştırdım sonrada suyunu koydum bir iki karıştırdım ocağa bıraktım, taki kabarana kadar sonra köpüğü paylaştırdım aynı işlemi köpük bitene dek yineledim.sonuç fincanın yarısına kadar köpüklü lezizmi leziz bir kahve tavsiye ederim.

handany
12-04-2006, 11:02 PM
SEVGİLİ MİRMİR BEN ARZUMUN TÜRK KAHVESİ ROBOTUNU KULLANIYORUM 1 AY OLDU ALALI.BİZİM EVDE ÇOK PİŞMEZDİ KAHVE BENDE ÇOK İYİ KÖPÜRTEMEZDİM ZATEN.. AMA ŞİMDİ 2 3 AKŞAMDA BİR KAHVE YAPAR OLDUM. ÇOK MEMNUNUM TAVSİYE EDERİM .BİRDE HİSARIN ÇIKMIŞ ONUN FIYATI DAHA UYGUN ARZUMA GÖRE BİR BAK İSTERSEN...

handany
12-04-2006, 11:04 PM
SEVGİLİ MİRMİR BEN ARZUMUN TÜRK KAHVESİ ROBOTUNU KULLANIYORUM 1 AY OLDU ALALI.BİZİM EVDE ÇOK PİŞMEZDİ KAHVE BENDE ÇOK İYİ KÖPÜRTEMEZDİM ZATEN.. AMA ŞİMDİ 2 3 AKŞAMDA BİR KAHVE YAPAR OLDUM. ÇOK MEMNUNUM TAVSİYE EDERİM .BİRDE HİSARIN ÇIKMIŞ ONUN FIYATI DAHA UYGUN ARZUMA GÖRE BİR BAK İSTERSEN...

mirmir
12-05-2006, 08:46 AM
çok saol cnm bilgilendirmen için. Ben de geçen gün nette gördüm ama güzelmidir emin olamadım. Madem sen memnunsun satın alabilirim :wink:

dizzy
12-05-2006, 11:28 AM
Hisarın cevvesini kullanıyorum ben. Mat olduğu için sanki ufak bir kettle gibi oldukça şık duruyor. Ama süreyi iyi ayarlamak gerkiyor. İlk başlarda zorlandım hep kaynattı kahveyi tam ısınmadan kapamak lazım kii altı çelik ısınınca kapatsanız bile kahveyi ısıtmaya devam ediyor. Köpük hafif belli olunca hemen kapatmak lazım. Zaten bir iki seferden sonra alışıyor insan yapımı kolay, servisi kolay. Fiyatıda arzumdan ucuzdu ben 55ytlye almıştım ama 8-9 ay oldu. Şimdi belki daha uygundur.

battan
12-05-2006, 11:54 AM
MERHABALAR FORUMDAN AMAZONTANIN TAVSİYESİYLE SİNBO ELEKTRİKLİ CEZVE ALDIM.İYİKİDE ALMIŞIM 1-2 DAKİKADA HİÇ UĞRAŞTIRMADAN BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ YAPABİLİYORUM.ARKADAŞALRIMDA KAHVENİN TADINA BAYILIYORLAR FİYATIDA 19 YTL.İŞİM BİTİNCE MUSLUĞUN ALTINDA ÇALKALAYARAK YIKIYORUM.HERKESE TAVSİYE EDERİM.

z_umruduanka
12-05-2006, 12:23 PM
MERHABA BENIM ISTEME FASLIMDA TAM 25 FINCAN KAHVE YAPMISTILAR
3 CEVZEDE YAPTIKLARINI HATIRLIYORUM BIR TANESINDE KOPUK YAPIYORLARDI DEBELENIP DURMUSLARDI
HALBUKI BEN ELEKTRIKLI CEZVE ALMISTIM KIMSE UGRASMASIN DIYE AMA YOK DEDILER TADI MADI OLMUYOR DEDILER USENMEDILER
KAHVELERI IKRAM EDERKEN SINIRLERIM BOZULUP GULME KRIZINE GIRMISTIM
FINCANLARIDA ALIRKENDE ELLERIM COK TITREMISTI FINCANLARI MILLETIN USTUNE ATIYORDUM NERDEYSE
IYIKI VARSINIZ YADETTIM O GUNLERI
SEVGILER
ZUMRUDUANKA

muge
12-05-2006, 11:59 PM
sevgili handany arzum türk kahve robotunu internetten arastırdım fakat 4model var hangisini kullandıgını tarif edebilirmisin.

handany
12-06-2006, 11:24 PM
sevgili muge ben arzumun en son çıkan modelını aldım metal gövdeli ve kapaklı.birde metal kaşığı var.elektrık çarpmıştı birkez onun korkusundan metal olanı aldım.umarım yardımcı olabilmişimdir..

nehirsu
12-07-2006, 01:22 PM
Arkadaşlar Mavi_nil'in çikolatalı kahvesini dün akşam denedim. Muhteşem bişey oldu. Normalde türk kahvesini sevmememe rağmen buna bayıldım.

Kremalı gibi bol köpüklü oldu ve içerken bile köpüğü gitmedi kolay kolay.(tek kişilik yaptım kahveyi)
Tadı muhteşem oldu ama bi kahve tiryakisine ikram ederseniz içinde değişik bişey olduğunu anlayacaktır.

Bu kahvenin tek bir eksisi var; köpüğü gittikten sonra içinde granül halinde minik parçacıklar oluyor. Bu da "bu kahvenin içinde kavrulmuş nohut mu var" duygusu uyandırıyor. Ama kesinlikle deneyin, gerçekten süper!!

sevgili amazonta denedigin icin soruyorum bu cikolataya yurtdisinda naisl bir alternatif bulabiliriz cnm ya..bende turk kahvesine bayiliyorum

muge
12-07-2006, 02:13 PM
Sevgili Handany yardımın için tesekkür. bende uzun zamandır almayı düşünüyordum ama hangi marka alsam karar veremiyordum.

amazonta
12-08-2006, 12:35 PM
Nehirsu evet görmemiştim mesajını. Kahveye koyacağınız çikolatanın ille de kahve dolgulu olması gerekmez. (Ama yurt dışında kesin vardır böyle bir çikolata) Bitter çikolata da koyabilirsin. Ama şunu söyleyeyim; tek kişilik yapınca muhteşem oluyor 2 yada 3 kişilik yapınca bütün telve ağzına geliyor insanın.

nehirsu
12-08-2006, 01:47 PM
Nehirsu evet görmemiştim mesajını. Kahveye koyacağınız çikolatanın ille de kahve dolgulu olması gerekmez. (Ama yurt dışında kesin vardır böyle bir çikolata) Bitter çikolata da koyabilirsin. Ama şunu söyleyeyim; tek kişilik yapınca muhteşem oluyor 2 yada 3 kişilik yapınca bütün telve ağzına geliyor insanın.

sevgili amazonta bitteri denedim fakat oyle degisik bir tat alamadim .bugun yetur hanimda kahveyi bitter cikolatayla pisirdigimde sutle pisirmem gerektigini soyledi bide oyle deniycem bakalim...evet burda bir cok cikolata cesidi var fakat kahve dolgulu olsada degisik aromalar icerdigi icin ki cogu alkollu o yuzden guvenip deneyemedim...ama sanirim milkayla denemekte fayda var:-)) sagolasin

amazonta
12-12-2006, 03:43 PM
Çikolatayı az koyuyor olabilirsin nehirsu. Ayrıca yerinde olsam alkollü çikolatalar hariç, en lezzetli kahveyi bulana kadar bütün çikolataları denerdim. Ben kesinlikle süt katma taraftarı değilim bu arada. Türk kahvesiyle hiçbir alakası olmaz yoksa pişen kahvenin.

denizalp
12-14-2006, 10:24 AM
arkadaşlar granül kahve ne oluyor? bildiğimiz türk kahvesi olmasa gerek

güldem
12-14-2006, 10:42 AM
denizalp granül kahve ,nescafe gibi suda eriyebilen kahvedir.

marfan
12-14-2006, 11:57 AM
1 yıldır king marka cezve kullanıyorum çok memnunun küçük bir kettle görünümünde.
mutfaktaki kettle kaldırdım her işimi onda yapıyorum (yemeğe su ıstmsk,çayı demlemek v.s.)küçük olduğu için daha tasarruflu oluyor.

denizalp
12-14-2006, 04:16 PM
teşekkürler güldem

canikom
12-14-2006, 08:27 PM
marfan kahvesi köpüklü ve ocak yapımı tadında oluyor mu ben de almak istiyorum da bir dekaça aldığını hatırlıyor musun şimdiden teşekkürler

aNnEcİk
12-15-2006, 12:41 AM
OSMANLI ZAMANINDA TÜRK KAHVESİ LOKUMLA İKRAM EDİLİRMİŞ
ARKADAŞLAR NEDERSİNİZ BİZDE ÖZÜMÜZÜN ADETLERİNİ SÜRDÜRELİMMİ?

marfan
12-15-2006, 12:48 AM
CANİKOM BEN PİŞİRİRKEN SUYUNU KAHVESİNİ ŞEKERİNİ BİRAZ KARIŞTIRIYORUM SONRA PİŞİRMEYE BAŞLIYORUM GERÇEKTEN GÜZEL NORMAL TÜRK KAHVESİ TADINDA OLUYOR.
FİYATI BEN TANSAŞTAN ALMIŞTIM 29 YTL ŞİMDİDE AYNI KİNG İN KETTLE GİBİ FİŞ KISMI ALTTA AYRI CEZVE ALT BLOĞA OTURUYOR.BİRDE SİNBO VAR ALT KISMI ÇIKMIYOR 19 YTL BİR ARKADAŞTA VAR ODA ÇOK MEMNUN
ANNECİK BENDE KAHVEYİ İÇİ KAHVE TANECİKLİ KÜÇÜK ÇİKOLATALAR VAR BADEM ŞEKERİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ONLARLA İKRAM EDİYORUM.
SEVGİLER

aNnEcİk
12-18-2006, 02:13 AM
ya arkadaşlar sinbo kahve makinesinden cidden memnunmusunuz çünki bir arkadaşa hediye almayı düşünüyorum

aNnEcİk
01-06-2007, 11:51 PM
mavi nilin dediği gibi yaptım kahveyi allahım biyoğun biyoğun NEFİS :lol: fincanlara koyarken bile insan çıldırıyo :lol: ben hiç kahve içmezdim tavsiye ederim arkadaşlar mutlaka deneyin çok güzel oluyor
teşekkürler nil :D

zeynepercan
01-11-2007, 12:37 AM
mimare bende ayni yapiyorum kahveyi ve herkes cok begenir. hatta babam kizim kahvemi yap demeye baslamisti artik tadinca annem yapmiyordu :)
bende kahve bir fincana 2 dolu dolu tatli kasigi kouyuyorum kahvesi bol olacak. sona suyunu ilave ediyorum sona seker ocaga koymadan once hizli hizli karistiriyorum ustu kopuk kopuk oluyor sona dokunmuyorum kisik ateste harika oluyor benim cezvem bakir deil .birde eskiden babannem sobada yapardik immmmm :)

maviyeşil
01-25-2007, 10:24 AM
Merhabalar; köpüklü kahveyi nasıl yapacağımı öğrenmek istiyorum.Her yolu denedim ama bir türlü köpüklü olmuyor.Yardımcı olurmusunuz!!! :oops:

yesrip
01-25-2007, 10:36 AM
kısık ateşte fazla karıştırmadan ılık su kullanmadan her zaman soğuk su kullan.eğer şekerli yapacaksan kahvesini atmadan şekerini at ve şeker eridikten sonra kahvesini ekle köpüklendikçe kaynamadan köpüklerini fincanlara al.ara ara karıştırarak hiç köpük bırakmayacak kadar köpüklerini al kaynattıktan sonra fincanın kenarından yavaşça fincanlara bölüştür .ben yapıyorum her zaman iyi sonuç alıyorum.kolay gelsin.

muge
01-25-2007, 10:39 AM
Merhabalar; köpüklü kahveyi nasıl yapacağımı öğrenmek istiyorum.Her yolu denedim ama bir türlü köpüklü olmuyor.Yardımcı olurmusunuz!!! :oops:

http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=3609&start=0 hoşgeldin aramıza. sitede daha önce yazılan birçok yazı var kahveyle ilgili linki kopyaladım. merak ettiğin konuları ilgili olan konu başlıklarının altındaki yazılarda rahatlıkla bulabilirsin gerçekten çok fazla konu var.

maviyeşil
01-25-2007, 10:48 AM
muge;uzun bir süre bu konuyla ilgili başlık aramıştım ama görememiştim.Teşekkürler. yesrip , tarifini hemen deniycem teşşekürler.

muge
01-25-2007, 10:55 AM
muge;uzun bir süre bu konuyla ilgili başlık aramıştım ama görememiştim.Teşekkürler. yesrip , tarifini hemen deniycem teşşekürler.

o kadar çok konu başlığı varki benimde gözümden kaçan çok oluyor. sitede yeni olduğunuz için sitenin çok kapsamlı olduğunu paylaşmak istedim sizinle,bende ilk üye olduğum günlerde bu konu yoktur diye düşünüyordum ama daha sonra siteyi tüm gün araştırdım ve birbirinden farklı çok fazla konu olduğunu farkettim :)

altın2
01-25-2007, 03:24 PM
köpüklü kahve buz dolabından çıkan su ile kısık ateşte sabır ile karıştılır ise güzel oluyor ara ara köpügü alırsanız iyi olur

zeynep01
01-26-2007, 08:45 AM
bakır cezvede yapılan kahvenin tadıda köpüğüde çok güzel oluyo

maviyeşil
01-26-2007, 10:32 PM
zeynep canım ben yıllardır bakır cezve kullanıyorum ama sanırım tek becermediğim köpüklü kahve.Ama mutlaka birgün yapacağım.

aNnEcİk
01-26-2007, 11:49 PM
maviyeşil bende kahveyi köpürtemem bu sanırım evde kimse kahve içmeyince kahvenin uzun süre kalıp bayatlamasından kaynaklanıyo ama mavinilin tarifini oku ve dene süper yalnız o çikolatayı kahveli demiş ben cappucino'lu kullandım ve hiç şeker katmadım.......sonuç mükemmel herkes beğendiği gibi kimseye söylemiyorum içine ne kattığımı benim sırrım diyorum
selamlar

zeynep01
01-27-2007, 06:53 PM
forumda Mimarenin dediği gibi yaptım oda çok güzel köpüklü oldu teşekkürler mimare

pitircik
01-27-2007, 08:36 PM
CANIM ARKADASLARIM KAHVE YAPMAKTA NE VARKI BIR FINCAN SOGUK SUYU CEZVEYE KOYUYORUZ SONRA BIR TATLI KASIGI KAHVE (AMA MEHMET EFENDI MARKASI)VE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ ZATEN KÖPÜK OLUSMAYA BASLIYORHEMEN HIC KARISTIRMIYORUZ KABARMAYA YAKIN KÖPÜGÜ FINCANA KOYUP TEKRAR BIR TASIMKAYNATIP FINCANA DÖKÜYORUZ COK BASIT YA.....

maviyeşil
01-28-2007, 01:29 PM
Arkadaşlar şimdi taze ve yeni bir paket (mehmet efendi ) kahve açıyorum.2 kişilik bakır cezvenin içine 4 çay kaşığı kahve 2 çay kaşığı şeker bunları karıştırıp soğuk suyuda ilave edip çok kısık ateşte pişiriyorum.Bakalım nasıl olacak!!

pitircik
01-28-2007, 05:00 PM
maviyesil canim arkadasim,kahveyi yaptinmi neoldu cevap yazmadin ayrica seker koyma icine yanina kesme seker koyup öyle ic sekerli oldugu zaman köpüklü olmayabilir.

maviyeşil
01-28-2007, 05:43 PM
Pıtırcık kahvemi yaptım. fincanlara koyarken köpük vardı ama sonra köpük yok oldu.Olsun ama ben yinede keyifle yudumladım köpüksüz kahvemi. bi sonrakini şekersiz yaparım. Karbonat mı atsam ne?

nagis
01-28-2007, 05:57 PM
Maviyeşil..Arkadaşların yazdığını okumadım gerçi belki yazılmıştır..Türk kahvesini annemin yaptığı gibi yaparım..O da TV den öğrenmiş sanırım..her zaman bol köpüklü olur...öncelikle cezveye 1 fincan su koyuyoruz..sonra da kaç kişilik yapacaksak onaa göre kahve ve kesme şekeri..(benim ölçüm şudur: kişi başnaı 1 tatlı kaşığı tepeleme kahve, orta şekerli kahve için 2 kesme şeker)...bunları iyicene karıştırıp erittikten sonra..kalan suyu (kaç kişilik yapıyorsanız kalan kişi sayısı kadar fincan su) ekliyorum ve ocağa koyuyorum..ocaktayken hiç karıştırmıyorum..kaynamasına yakın köpüğünü alıp bi daha kaynatıyorum...2-3 kez bunu tekrar ediyorum..

pitircik
01-28-2007, 06:01 PM
canim mavi yesil cok kaynatma kahveyi ondan olabilir.köpük oldugu zaman yariya kadar fincana koy bir tasim yine koy hemen al fazla kaynatma baska zaman olur insaallah

maviyeşil
01-28-2007, 09:17 PM
pıtırcık ve nagis teşekkürler :wink: Sanırım kahveye sevgimi katmayı unuttum :cry:

pitircik
01-29-2007, 10:56 AM
mavi yesil keske yakin olsamda sana bir türk kahvesi ile sevgimi verebilsem canim

rubin
01-29-2007, 03:28 PM
arkadaşlar, daha öncede yazdığımı sanıyorum ama yeniden yazayım, öncelikle içme suyunu cevzeye koyun, üzerine şekeri ekleyin şeker eriyinceye kadar karıştırın. suyunuzu normal ölçüden azıcık fazla koyun. kahvenizi 1 tepeleme tatlı kaşığı koyun. içerisine çikolata ya da 1 tepeleme çay kaşığı kakao ekleyin. çok az karıştırın. kahveler cevzenin üzerinde de kalsa uzun süre karıştırmayın. kısık ateşte hiç karıştırmadan içinde kaşık bırakmadan pişirin. ilk kabardığında köpüğü fincanlara paylaştırın ikinci kabardığında kalanını boşaltın fincanlara. asla yayvan ve kalın tabanlı cezveler kullanmayın. bakır cezve ya da ince tabanlı dar cezveleri tercih edin. kahvenizin köpüksüz olma olasılığı bile olmuyor bu durumda. lakin benim kahvelerim capuccino kadar bol köpüklü oluyor. (bu kahveye yemen usulü deniliyormuş)

maviyeşil
02-13-2007, 07:34 PM
Arkadaşlarrrrrr sonunda köpüklü türk kahvesi yaptım. :lol: pıtırcık hadiiii bekliyorum :wink:

fidancan
02-13-2007, 08:34 PM
SLM ARKADAŞLAR.GÜZEL KAHVE YAPMA İŞİNİ KAFASINA TAKIP,DENEME YANILMA METODUYLA BAŞARMIŞ BİR VATANDAŞ OLARAK SIRRIMI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTERİM
1-ÖNCELİKLE KAHVE TAZE KAVRULMUŞ OLACAK.tAVSİYEM MISIR ÇARŞISINDA SATILAN MEHMET EFENDİ KAHVESİ.TADI GERÇEKTEN HARİKA,KÖPÜĞÜDE AÇIK RENKTE VE BOL OLUYO
2-ÖNCELİKLE ORTA ŞEKERLİ BİR KAHVE İÇİN CEZVEYE BİR TATLI KAŞIĞI TEPELEME KAHVE İLE BİR TATLI KAŞIĞI SİLME ŞEKER KONULUP VE İYCE KARIŞTIRILIR.
3-DAHA SONRA BİR FİNCAN SU AZAR AZAR CEZVEYE DÖKÜLÜR VE KARIŞTIRILIR BU SIRADA BİLE KÖPÜK OLUŞMAYA BAŞLIYO ZATEN
4-CEZVE ATEŞE KONUR.HAFİF KÖPÜRDÜKÇE KAŞIKLA KÖPÜĞÜ ALINIP FİNCANA KONUR TEKRAR ATEŞE KONULUP BİR TAŞIMDAHA KABARTILIR KÖPÜĞÜ YİNE ALINIP AZAR AZAR FİNCANA BOŞALTILIR
SON BİR NOT KÖPÜĞÜ BOL İSTİYORSANIZ,CEZVEYE FAZLADAN BİR FİNCANLIK DAHA KAHVE MALZEMESİ KOYUN BÖYLECE FAZLADAN KÖPÜK ELDE EDERSİNİZ ŞŞŞŞŞŞŞ:)

pitircik
02-13-2007, 09:11 PM
maviyesil kahveyi yaptina cok sevindim canim tamam simdi geliyorum

ef0418
02-24-2007, 12:49 PM
Turk kahvesini kendim yapmak zorundayim ve maalesef kadin becerisine sahip degilim.Beko nun Turk Kahvesi makinesinden aldim.Uzun suredir cok guzel ve her zaman istenilen kivamda hazirlaya biliyorum.Tum erkeklere ve herkese tavsiye ederim.

canikom
02-24-2007, 08:38 PM
arkadaşım 2 cezveli değil mi kaça aldın acaba

espresso
01-19-2008, 02:22 AM
Türkler olarak Türk kahvesi ile ne kadar övünsek azdır diye düşünüyorum ama herşeyde oldugu gibi Türk kahvesinde de övünecek birşey bırakmamakta kararlılar gibi gorunuyor. Koyu bir kahvesever olarak tüm kahveseverleri Türk kahvesinin ne hale getirildigini okumaya davet ediyorum (http://www.kivahan.com.tr/forum/showthread.php?t=74)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ya arkadaşlar bu sinbonun elektirikli ısıtıcısında nasıl yapıyorsunuz. ben deniyorum bulaşık suyu gibi oluyor. köpük falan kalmıyor.