18 Eylül 2008 Perşembe
Şerbet ile şıra çok farklı
Şerbet, yüzlerce yıldır Türk ve Anadolu mutfak kültürünün bir parçası. Şerbetler meyvelerden ve çeşitli bitkilerden, özünü çıkarma yöntemiyle yapılıyor. Kimilerine birtakım baharatlar da konuyor. Malzeme parçalanarak, dövülerek ya da ezilerek özü çıkarılıyor. Sonra soğuk suyla sulandırılıyor. Ferahlatan bu içecek, daha çok sindirime yönelik tercih ediliyor. Şurup ve şıra ile şerbet çok farklı şeyler. Şıra ve şurup kaynatılarak yapılıyor. Şerbet ise soğuk suyla... Ancak, Kiva Han'ın danışmanı Adnan Şahin, "Enteresan ama Osmanlı'da pişirilen şerbetler de vardı," diyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder