18 Eylül 2008 Perşembe

alkolsüz kokteyl tarifleri

Dün kendime katı meyva press i aldım. Aldığım gibi elma-havuç karışımını denedim güzel oldu. Ama vitamin bakımıdan ve değişik tatlar oluşturmak bakımından yardımınıza ihtiyacım var. Başka neler yapabilirim.

Birde dondurucuda beklettiğim taze vişnelerim var. Onları dondurucudan indirdikten sonra nasıl vişne şurubu yaparım.

Belki kokteyle karıştırmam içinde bir formül bilen vardır?

Şimdiden teşekkürler. :)
fatoş
10-04-2005, 02:21 PM
MERHABA TARİFDELİSİ

ben buzluktaki vişnelerimi çıkarıp üzerine yeterli su ve şekeri ilave ediyorum. Birkaç parçada limon tuzu ekleyip ocakta kaynatıyorum. Vişneler hafif çatlamaya başlayınca kapatıyorum. İster bu şekilde komposto olarak tüketiyoruz, ister süzgeçten geçirip meyve suyu olarak. Biz çok seviyoruz. Ama nelerle karıştırılabilir bir fikrim yok.

rubin
10-06-2005, 10:33 AM
Sevgili tarifdelisi :)
Vişnelerin üzerini kapatacak kadar şeker koy. üzerini kapatıp buzdolabında beklet. Ertesi gün tahta bir kaşıkla iyice karıştır. Tadına bak. ekşimsiyse yine biraz şeker ilave et. Tekrar dolaba koy. Ertesi gün yine çıkar ve elinle bir güzel mıncıkla. vişne suyunu bırakmış olacak. Sonra bir süzgeç ve ardından temiz bir tülbentten geçirerek koyu bir şurup elde edebilirsin. bu şurubu su ile incelterek ya da bu haliyle dondurma ve pastalarında kullanabilirsin.

Benzer şeyi limon ve portakal ile yapabilirsin. Limonlar İyice yıkayıp küp halinde kabuklu olarak doğranır. Üzerini iyice kapatacak kadar şeker konur. Üzeri kapatılır. Ertesi gün elimizle bir güzel yoğururuz. Yine bekletiriz. Bu işlem 3 gün devam eder. daha sonra çıkan suyu süzgeçten ve en son tülbentten geçirerek şişelere koyarız. Portakalda da durum aynı ancak onun kabuklarını soyup yapıyoruz biz. Harika ve sağlıklı bir şurup oluyor.

Katı meyve presinde sıktığın elma ve havuç suyuna bir miktar toz zencefil ilave edersen farklı bir lezzet ve enerji içeceği elde etmiş olursun.
Yine mevsimi geldiği için narsuyu yapabilirsin. Ama bunun için elle preslenen portakal sıkacakları daha uygun oluyor. Narı bölüyorsun. Presleyip suyunu çıkardıktan sonra likör kadehlerinde ikram edersen nefis oluyor.

ya da nar suyunu havuç suyu, portakal suyu ile karıştırırsan çok güzel bir renk ve tad elde ediyorsun.

Bunu alternatifli olarak deneyebilirsin. Diğer meyve suları ile karıştırarak.

Başka bir içecek alternatifi de çilek püresi ile hazırlanmış süt, çocuklar için çok lezzetli ve besleyici. ya da muz püresi ve soğuk sütle hazırlanan karışım oldukça güzel oluyor. içine biraz bal atarsan daha da lezzetli ve besleyici olur. Bu sütlerin içine bir top vanilyalı dondurma koyarsan sunumu ve tadı harika oluyor :)
sanırım simdilik bu kadar... ;) umarım işine yarar
sevgi ve afiyetle...

tarifdelisi
10-11-2005, 08:33 AM
merhaba rubin

şurup tariflerine bayıldım. Mutlaka yapmalıyım bir tarifdelisi olarak:)

Bu arada ben swissotelde çalışan bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla nar suyunu biraz daha değişik bir yolla elde ediyorum. Narın tanelerini kabuğundan ayırdıktan sonra temiz ve ince bir tülbentin içine doldurup elimizle burarak (geniş ağızlı bir bardak olabilir yada ben ölçüm kabımı kullanıyorum genellikle) iyice sadece posası kalana kadar sıkıyoruz. Bu sayede narın çekirdeklerinden oluşabilecek acımsı tadını önlüyoruz. Tamam tülbent iş bitiminde morumsu pembemsi bir renk alıyor ve bu işlem bir büyük bardak için yarım saat sürebiliyor ama o nefis taze nar suyuna ve acımsı olmayan nar tadınada değiyor:)

Aslında en uzun süren narın tanelerini ezmeden kabuktan ayırmak oluyor. Belki özel bir teknik bilen vardır??

vediş
02-02-2006, 12:15 PM
Ben de kendi yaptığım karışık meyve-sebze suyu tarifi vereyim.

1 adet kırmızı pancar
3 adet havuç
2 adet elma
1 adet kivi
Varsa biraz çilek
Hepsini katı presten sıktıktan sonra içine biraz limon suyu ile harika oluyor.
AFİYET OLSUN

sema seber
06-24-2006, 05:41 PM
ARKADAŞLAR BİZ AİLECE ALKOL KULLANMIYORUZ. AMA O RENGARENK KOKTEYLLERİ GÖRÜNCE BUZZZZ GİBİ İNSAN İÇMEK İSTİYOR. ŞÖYLE ÇOLUK ÇOCUK BİRLİKTE İÇEBİLECEĞİMİZ MEYVE KOKTEYLİ TARİFLERİNİZ VARSA BEKLİYORUM.

Yetur
06-24-2006, 07:46 PM
VİŞNELİ SODA

-Yarım bardak vişne suyu
-Yarım bardak nar suyu
-1 -2 çorba kaşığı mandalin suyu
-1 soda
-2 parça buz


Meyve Kokteyli

1,5 bardak portakal suyu
yarım bardak limon suyu
yarım su bardağı şeker şurubu
1,5 su bardağı greyfurt suyu
kiraz
limon

Bardakları önceden kiraz ve limon dilimleriyle dilediğiniz gibi süsleyin. Tüm sıvı malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra bol buz ekleyerek önceden hazırlanmış bardaklara doldurup servise sunun.


Bütün Malzeme beraberce 1 dakika karıştırılır.


Karpuzlu Shake

Küp şeklinde doğranmış 2 dilim karpuz
10 adet buz parçası
4 kaşık vişneli dondurma

Karpuz parçalarını temiz bir kaba koyalım, mikserle sıvı haline gelene kadar çırpalım. Buz parçalarını ve 4 çorba kaşığı vişneli dondurmayı ekleyerek soğuk olarak servis yapalım.


Kayısı Kokteyli

4 adet kayısı
2 top vanilyalı dondurma
1 top kayısılı dondurma
1 su bardağı kayısı suyu
buz parçaları

Kayısıları ve dondurmaları mikserle karıştıralım. Kayısı suyu ekledikten sonra buz eşliğinde servis yapalım.

Gün Batımı

500 ml. portakal suyu
500 ml. kayısı suyu
500 ml. vişne suyu
2 dilim limon

Bir sürahiye evvela vişne suyu, üzerine kayısı suyu en üstede porakal suyu ilave edilir.Buz ve limon ile servis yapılır.


ŞEFTALİLİ SÜT

(Çilek de aynı hazırlanır.)

-2 bardak süt
-2 taze veya konserve şeftali (çekirdeksiz ve kabuksuz)
-1 çorba kaşığı şeker
-4- 5 buz

Bütün malzemeler karıştırılıp çarpılır. (Elektrikli karıştırıcı ile daha kolay ve güzel olur.)


Elma Şurubu

Yarım kg. elma
3 bardak sıcak su
50 gr. şeker
1 limon

Elmaları iyice temizleyip yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan küçük parçalar halinde doğrayıp, limon kabuğu ile beraber bir kaba koyun. Üzerine kaynar su koyup soğumasını bekleyin. Ara sıra meyveleri ezerek suyunun çıkmasını sağlayın. Süzdüğünüz meyve suyuna limon suyunu ve şekeri ilave ederek karıştırın. Buzdolabında soğutarak servis yapın.



SEVGİLİ SEMA SEBER BENDE DAHA ÖNCE İNT.ARAŞTIRMA YAPMIŞTIM YAZ İÇİN ALKOLSÜZ AİLECE İÇEBİLECEĞİMİZ KOKTEYLLER İLE İLGİLİ BU TARİFLERİ ÇOK BEĞENDİM..UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ...

simda
06-25-2006, 06:32 PM
yetur verdiğin tarifler harika en kısa zamanda yapıcam:)

Cagla Senger
06-25-2006, 11:22 PM
simda, yetur'un verdigi tarifler cok guzele benziyor, sutsuz ve dondurmasiz olanlarina bir de gazoz ( keskin olanindan ) ilave edersen bayilacaksin. Tavsiye ederim.

Batın Civan
11-17-2006, 04:20 PM
bende minik oğlum için ELMA,LİMON.PORTAKAL VE BAL karışımından hazırladğım bi içeçek yazayım..
1.ad.limon ve 1.ad.portakalı sıkıp suyunu hazırlıyorum.Blendırdada 1 ad.elmayı geçirip üzerine 1 su bardağından az sıcak suyu ilave edip arkasındanda balı ekliyorum.Portakal ve limon karışımınıda elma ve bala karıştırıyorum..bazen sadece portakal yada sadece limonla da yapıyorum..oğlum çok severek içiyor..

_Selma_
12-08-2006, 12:36 PM
Arkadaslar shake yaparken buzlar miksere zarar vermezmi??

yusufcugun annesi
12-10-2006, 07:46 AM
Sevgili Selma.
ben thick shake'i cok slk yapiyorum su gunlerde (sicaklardan) mikserimede hic birsey olmadi, zaten disardan shake alincada onlarda buzlari o sekilde eziyorlar

taso
01-17-2008, 03:04 PM
öncelikle merhaba
forum a yeni üye oldum . sizlerle tanışmak keyifli sohbetler yapmak isterim sevgiler
vişne şurubuna gelince
arkadaşım vişnelerini dondurucudan çıkart bir tencereye al üzerini geçecek kadar su koy ve kaynat hiç şeker ilave etmeden
kaynadıktan sonra bir kevgir yardımıyla süz , istersen hafif ezdirip posasındanda faydalanabilirsin daha sonra tadı ekşi gelirse şeker ilave edebilirsin
ama benim vişnelerim çok olgundu onun için hiç şekere ihtiyaç duymadım. damak tadıyla ilgili tabi . şimdiden afiyet olsun.görüşmek dileğiyle

CHiCeKPeRiSi
08-19-2008, 10:56 PM
Muz-Portakal-Smothie (Dr.oetker)

3 Tane Muz
600 ml Portakal Suyu

Muzlari soyup kücük dograyiniz. Mixerle püre haline getiriniz. Portakal suyunu yavas yavas ekleyerek karistiriniz. Damak tadiniza göre az yada fazla portakal suyu ekleyebilirsiniz. Buzla servis yapabilirsiniz.

Servis yapmadan önce 1 saat dolapta bekletirseniz soguk daha güzel oluyor.. Yada muzlari ve portakal suyunu dolapta bekletirseniz hemen serviste yapabilirsiniz..


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: