15 Eylül 2008 Pazartesi

şerbetten dondurmaya

Bursa'da ilk dondurmayı 1870'de Şerbetçi Halil Ağa üretmişti. Şerbettçi Halil Ağa’nın ürettiği ilk dondurma, kar dondurması idi. Uludağ’dan getirilen karların sığınaklarda saklanıp yazın üzerine şerbet döküp satmaktaydı. 1900’lü yıllarda kış aylarına sahlep üretimine başlayan Halil Ağa, 1927’de oğlu Ahmet doğunca dondurma üretimini arttırdı ve Geye markasını tescil ettirdi. Günümüzde Ahmet Geye baba mesleğini sürdürmekte ve saate 1,5 ton dondurma üreterek Bursa’da 10 mağazada satmaktadır. Geye dondurmasının tadına Altıparmak’taki Geye’de bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok: