20 Eylül 2008 Cumartesi

frmcuk içecekler 2

1. Halİfe Kokteylİ
2. Bahama Adası
3. Abdülaziz Kokteyli
4. Pac Man
5. Kompostolar - İçecekler
6. Alkollu İÇecekler
7. Runner
8. Rumsuz Rickey
9. Red Breast
10. Portakal Gülüşü
11. Pikes Peak Cooler
12. Peach Melba
13. Nar Kokteyli
14. Limonata
15. Kırmızı Güneş
16. Kirmizi Meyveli Icecek (Diyet)
17. Karisik Meyveli Milkshake (Diyet)
18. Karanfil Kokulu Limonata
19. Innocent Passion (Masum Şehvet)
20. Hula Shake
21. Fuzzy Limon Fizz
22. Elmalı, Çilekli, Böğürtlenli Smootie
23. Elmalı Limonata
24. Domatesli Fesleğenli İçki
25. Çilekli Milkshake
26. Çilek Kokteyli
27. Ballı Elma Suyu
28. Bahar Partisi Kokteyli
29. Apricot Folly
30. Alevli Gol Kokteyli
31. Mükemmel Arkadaşsın
32. Meyveli Piknik Panç
33. Kuru Üzüm Hoşafı
34. Kolay Ama Harika Bir Panç
35. Kiraz Kompostosu
36. Kayısı Kompostosu
37. Hayalperest
38. Gün Doğuşu Şerbeti
39. Gazozlu Meyve Suyu
40. Ev Yapımı Elma Likörü
41. Erik Hoşafı
42. Demirhindi Şerbeti
43. Çilek Kompostosu
44. Çilek Dünyası
45. Cazibe
46. Böğürtlenli Shake
47. Boza
48. Bademli Meyve Kompostosu
49. Ayva Kompostosu
50. Avakado Rüyası
51. Armut Kompostosu
52. Ahududulu Parti Kokteyli
53. Ahududu Şurubu
54. Manolya
55. Çilekli Köpük Şampanya
56. pirana colada
57. Frozen Margarita
58. Yeşil Ada
59. Kayısılı Kokteyl
60. Vişneli Milkshake
61. Sarı Gül
62. Pembe Rüya
63. Kavunlu Bol
64. Vanilyalı Milkshake
65. Victoria
66. Çilekli Bol
67. Şeftali Kokteyli
68. Renkli Meyve Kokteyli
69. Karpuzlu Shake
70. Sütlü Muz
71. Ballı Zencefilli Limonata
72. Şeftalili Batida
73. Blue Imperial
74. Salep
75. Gül Şurubu
76. çilekli muzlu milkshake
77. Ahududulu Parti Kokteyli
78. Kiraz Kompostosu
79. Kayısı Kompostosu
80. Böğürtlenli Shake
81. Boza
82. Ayva Kompostosu
83. Avakado Rüyası
84. BLack Jack KokteyL



Ballı Elma Suyu
Kullanılan Malzemeler
1 adet elma
1 adet limon
2 çorba kaşığı bal
Yapım Şekli
Limonu sıkın. Elmayı soyup çekirdek yataklarını çıkarın.
Küçük parçalara ayırıp, limon suyuyla beraber meyva sıkacağına veya daha posalı istiyorsanız blendıra koyun.
Karıştırıp, içine 1 su bardağı sıcak suyla karıştırılmış balı katın. Tekrar karıştırın. Bardağa koyup, buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.

Hula Shake
Kullanılan Malzemeler
2 oz. fresh coconut milk
2 oz. pineapple juice
1 tsp. chocolate syrup
1/2 tsp. coconut syrup
1 scoop vanilla ice cream
Yapım Şekli
Blend all ingredients until smooth. Pour into frosted Collins glasses. Garnish with pineapple wheel and maraschino cherry.

Meyveli Piknik Panç
Kullanılan Malzemeler
1/4 su bardağı limon suyu
3 su bardağı portakal suyu
3 su bardağı ananas suyu
8 su bardağı kızılcık suyu
1 lt sade gazoz (ginger ale)
1 orta boy portakal dilimleri
Yapım Şekli
Gazoz ve portakal dilimleri hariç tüm meyve sularını karıştırıp buzdolabına koyun. Servis yapmadan hemen önce gazoz ve portakal dilimlerini ekleyip, karıştırın.

Boza
Kullanılan Malzemeler
2 bardak bulgur (*)
20 bardak su
2 çorba kaşığı tarçın
Yarım bardak yoğurt
Yyarım tatlı kaşığı kuru maya
2.5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
Yarım çorba kaşığı vanilya
Yapım Şekli
(*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.

12 kişilik

HAZIRLANIŞI
Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.
Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.
Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.
Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.
Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.

Tarçınla servis yapın.

Böğürtlenli Shake
Kullanılan Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen
2 Çorba kaşığı çikolata sosu
1 çay bardağından biraz az suyla eritilmiş nescafe
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından biraz fazla çikolatalı süt
1.5 Su bardağı vanilyalı,kaymaklı veya cappucinolu dondurma.
Yapım Şekli
Hazırlanışı: Tüm malzemeyi mikserle çırpın.Bardağa doldurduktan sonra üzerini çırpılmış krem şanti ile süsleyerek servis yapın

Bademli Meyve Kompostosu
Kullanılan Malzemeler
1 adet limonun suyu
1 adet kivi
2 adet orta boy sert armut
1 adet orta boy ayva
2 adet orta boy kırmızı elma
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı ılık su
1 su bardağı soyulmuş badem
Yapım Şekli
. Öncelikle, elma, ayva ve armutları iyice yıkayın.
. Ayva ve armutun kabuklarını soyup kuşbaşı et formunda doğrayın.
. Elmaların. kabuklarını soymadan ayıklayıp kuşbaşı et formunda doğrayın.
. Şimdi de elma, ayva ve armutları orta boy bir tencereye koyup, üzerine kararmamaları için limon suyu sıkın.
. Sonra da toz şekeri serpiştirip kısık ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika kadar pişirin
. Diğer taraftan, kiviyi soyup doğrayın ve meyvelerin üzerine ilave edin.
. 5 bardak ılık suyu da hemen tencereye aktarın.
. Komposto kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın.
. Sıcakken soyulmuş bademlerle süsledikten sonra soğumasını bekleyip kaselere paylaştırarak servise sunun.

Gül Şurubu
Gereçler:


Gül yaprağı 10-20 adet - -
Gelincik yaprağı -6 adet - -
Sitrik asit (toz) 2 tatlı kaºığı - -
Su 5 su bardağı 1 kg
ªeker 1 2/3 su bardağı 300 gram
Su 12 1/2 su bardağı 2500 gram


Yapılışı:



Yaprakları yıka, gülün beyaz, gelinciğin siyah kısımlarını ayır. Kavanoza koy. Sitrik asit ve su ekle. Kapalı olarak 1-1 1/2 ay beklet. Bu karıºım ºurubun ana ekstresi olacaktır. Bu ekstre buzdolabında saklanmalıdır. surup için sekeri kalan suda erit, istenen miktarda ekstre ekle. İçine buz koyarak servis et.

Bahama Adası
Bahama Adası



MALZEME:

Kivi şurubu 3 cl
Muz 1 adet
Muz şurubu 1 cl
Limon suyu 1 cl
Portakal suyu 5 cl
Kivi 1 adet
Buz 5 küp

YAPILIŞI:
Kivi şurubu, muz şurubu, portakal suyu ve limon suyunu derin bir kaba alın. Kivi ve muzu ilave edin. 5 adet buz katıp, mikserden geçirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. (1 kişilik)

Hayalperest
Kullanılan Malzemeler
4 kuru kayısı
1 çorba kaşığı bal
2 su bardağı ananas suyu
2 su bardağı çilek suyu
200 gr kavun
4 -5 parça kırık buz
Yapım Şekli
*Ananas ve çilek suyunu bir kapta karıştırın. Kavun ve kayısı kurularını blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karışımını blendere ilave edip karıştırın.
* Hazırladığınız şerbeti kokteyl bardaklarına paylaştırıp kırık buz parçaları ekleyin ve hemen servis yapın


Ayva Kompostosu
Kullanılan Malzemeler

* 4 adet ayva
* 6 yemek kaşığı şeker
* 2 adet karanfil

Yapım Şekli Ayvaların kabuklarını ince ince soyun. Sonra dörde bölerek çekirdeklerini çıkarın. Ayvaları bir kaba koyun 6 bardak da su ilave derek pişirmeye başlayın. 15 dakika sonra şekeri ve karanfilleri de ilave edin. Ayvalar pembeleşip yumuşayınca pişmiş demektir. Komposto kaplarına ayvaları alın üstlerine de suyunu koyup soğutun.

Kayısı Kompostosu
Kullanılan Malzemeler

* 500 gr kayısı
* 250 gr şeker
* 2 bardak su

Yapım Şekli Önce şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatıp şurubu hazırlayın. Sonra kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve şurubun içine atın. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kayısıyı fazla kaynatmamaya dikkat edin. Aksi takdirde dağılarak kompostonun tadını ve görüntüsünü bozar. Kompostoyu ateşten aldıktan sonra, kaselere boşaltın.

Böğürtlenli Shake
Kullanılan Malzemeler

* 1 Su bardağı böğürtlen
* 2 Çorba kaşığı çikolata sosu
* 1 çay bardağından biraz az suyla eritilmiş nescafe
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağından biraz fazla çikolatalı süt
* 1.5 Su bardağı vanilyalı,kaymaklı veya cappucinolu dondurma.

Yapım Şekli Hazırlanışı: Tüm malzemeyi mikserle çırpın.Bardağa doldurduktan sonra üzerini çırpılmış krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Renkli Meyve Kokteyli
Malzemeler:
6 cl portakal suyu
2 cl limon suyu
2 cl şeker şurubu
6 cl greyfurt suyu

Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri blendırda karıştırın.
Kokteyli kiraz ve limon dilimi ile süslenen bardağa aktarın.
Buz katarak servis yapın.

Şeftali Kokteyli
Malzemeler:
2 Şeftalinin suyu
4 Adet buz
2 Top hindistancevizli dondurma
1 Tatlı kaşığı frenk üzümü kreması

Hazırlanışı:

* Şeftalileri yıkayın.
* 4 Adet buzu blendırda kırın.
* Şeftalilerin suyunu sıkıp, 1 top hindistancevizli dondurma ile birlikte buzlara karıştırın.
* Bardağa doldurup, üzerine 1 top hindistancevizli dondurma koyun.
* Üzerine frenk üzümü kreması dökerek servis yapın.


Sütlü Muz
Malzemeler
2 muz
2 çorba kaşığı şeker
1 portakalın suyu
500 gr. süt
4 dilim portakal

Hazırlanışı

Muzları soyun.
Şeker ve portakal suyu ile püre haline getirin.
Sütü ilave edin.
İyice karıştırın.
Soğuk olarak servis yapın.
Servis yaparken bardaklara birer portakal dilimi yerleştirin.

Karpuzlu Shake
Malzemeler:
1.5 Su bardağı küp kesilmiş karpuz
8 Küp buz parçası
4 Çorba kaşığı vişneli dondurma
1 Tutam tuz

Hazırlanışı:
Karpuz parçalarını bir kaba aktarın.
Mikserle sıvı hale gelene dek çırpın.
Buz parçalarını ve 4 çorba kaşıpı vişneli dondurma ekleyip, servis yapın.
NOT : Karışım hangi koyulukta olmasını istiyorsanız o ölçüde buz parçası ekleyebilirsiniz.

Pembe Rüya
Malzemeler:
2 cc Malibu
2 cc Amaretto
2 cc süt
Renk vermesi için nar şurubu
NOT:cc bir çay bardağının yarısına eşit olan ölçüdür.

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri şeykırda karıştırarak kadehlere doldurunuz.

Kayısılı Kokteyl
Malzemeler:
4 Adet kayısı
2 Top vanilyalı dondurma
1 Top kayısılı dondurma
1 Su bardağı kayısı suyu
Buz parçaları

Hazırlanışı:
Kayısıları ve dondurmaları blendırda karıştırın.
Kayısı suyunu ekleyin.
Bardağa koyup, buzla servis yapın.

Gün Doğuşu Şerbeti
Kullanılan Malzemeler
4 kuru incir
2 çorba kaşığı pekmez
2 elma
3 portakal suyu
3 adet şeftali suyu
4-5 parça kırık buz
1 adet ceviz
Yapım Şekli
*Portakal ve şeftali suyunu bir kapta karıştırın. *Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kuru incir, elma dilimleri ve pekmezi blenderde püre haline getirin.
* Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın. Kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kıırık buz parçaları üzerine ceviz ilave ederek hemen servis yapın.

Avakado Rüyası
Kullanılan Malzemeler
50gr muz (1/2)
100 gr avakado (1/2)
300 ml elma suyu
Yapım Şekli
Avokado, muz ve elma suyunu mikser yardımıyla püre haline getirin. Kırmış olduğunuz buzlarla servis yapın.

ortakal Gülüşü
Kullanılan Malzemeler
1 kutu portakal suyu
1 yumurta
1 çay kaşığı Grenadine
Yapım Şekli
Malzemeleri buzla shakerda iyice karıştırın. Süzerek şarap bardağında servis yapın.


Erik Hoşafı
Kullanılan Malzemeler
500 gr erik
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yapım Şekli
Erikleri yıkadıktan sonra suyun içine koyup iki taşım kaynatın. Şekerini ilave edip iki üç taşım daha kaynatın. Erikler ezilip dağılmadan hoşafı ocaktan alın ve iyice ılıyınca buzdolabına koyarak soğutun. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Alevli Gol Kokteyli
Kullanılan Malzemeler
4 kahve kasigi seker
2 olcu nar suyu
1 olcu limon suyu
Soda
Yapım Şekli
Size alkolsuz bir kokteyl.
Sekeri limon suyuna karistirin. Uzun bir bardaga 2 parca buz atin. Limon ve nar suyunu buzun ustune dokun. Bardagi agzina kadar sodayla doldurun ve misafirlerinize ikram edin.

Not: Kokteyllerde pudra sekeri kullanilir. Sodayi da sakin tabbi sodalarla karistirmayiniz. Kokteyler icin icki sodasi almaniz lazimdir.

Kirmizi Meyveli Icecek (Diyet)
Kullanılan Malzemeler
4 parca buz
100 gr light yogurt
100 gr ahududu
200 yaban mersini
2 portakalin suyu
birkac taze nane yapragi
Yapım Şekli
Meyveleri yikayip suzun. yogurt,buz parcalari,ahududu, yabanmersini ve portakal suyunu blenderden gecirin. Karisimi iki kadehe paylastirip taze nane yapraklariyla susleyin. Servis yapin...1 kadeh 4 kalori. (iki kisilik)


Fuzzy Limon Fizz
Kullanılan Malzemeler
177 ml şeftali nektarı
118 ml limon suyu
Yapım Şekli
Buzun üzerine ekleyip limon dilimiyle süsleyerek servis yapın

Gazozlu Meyve Suyu
Kullanılan Malzemeler
Potakal kabuğu reçeli vs.
Portakal marmelatı
Kayısı marmelatı
Kuşburnu marmelatı
Karadut marmelatı
Yapım Şekli
Arzu ettiğiniz bir meyvenin (malzemelerde yazılanlar ideal olanlar) marmelatını az miktar su katarak incelttikten sonra, buzdolabında soğutulmuş olan sade gazoz veya isteğe bağlı olarak soğuk soda ile iyice çırparak karıştırıp nefis bir içecek elde edilir. İftar sofralarının da harika bir içeceğini elde etmiş olursunuz.

Innocent Passion (Masum Şehvet)
Innocent Passion (Masum Şehvet)
Kullanılan Malzemeler
1 damla limon suyu
1-2 damla kızılcık suyu
118 ml Passion Fruit Şurubu
Club Soda
Kiraz veya vişne süs için
Yapım Şekli Tüm malzemeler karıştırılır ve kiraz veya vişne ile süslenerek çubukla servis yapılır.

Halİfe Kokteylİ
HALİFE KOKTEYLİ


MALZEME:

Nar (Suyu) 1 Ölçek
Vişne (Suyu) 1 Ölçek
Muz (Suyu) 1 Ölçek
Buz (Ezilmiş) 6 Kaşık

YAPILIŞI:
1 ölçek nar suyu. 1 ölçek vişne suyu, 1 ölçek süzgeçten geçirilmiş muz suyu, 6 kaşık ezilmiş buz kokteyl kabında iyice çalkalanılır. Sonra içlerinde birer vişne bulunan kadehlere boşaltılır ve böylece servis yapılır.

Rumsuz Rickey
Kullanılan Malzemeler
1 damla Bitters
1 damla Grenadine
30 ml yeşil limon suyu
Üzerine birazcık Club Soda
Yapım Şekli
Tüm malzemeleri 3-4 buz parçasıyla karıştırın. Kıvrılmış yeşil limonla servis yapın.


Nar Kokteyli
Kullanılan Malzemeler
1 fincan mevsim meyveleri
1 su bardağı kırılmış buz
1 çay bardağı soda ölçü soda
1 çorba kaşığı limon suyu
1 fincan tatlı nar suyu
yarim fincan nar tanesi
Yapım Şekli
*Önce buz parçalarını shaker a koyun. Üzerine sıkılmış nar suyu limon suyu ilave edilir. Kalan kısım soda ile doldurulur. İçine mevsim meyve suyu koyun karıştırın.
*İçine sıktığınız meyveyi yuvarlak dilimleyin.
*Shaker içine karıştırdığınız meyve sularını bardağa koyun kenarına da yuvarlak meyve dilimini yerleştirin. Nar tanelerini bardağın içine atın. Servise sunun.

Not: Alkol isterseniz içine yarım fincan cin koyabilirsiniz.


Apricot Folly
Kullanılan Malzemeler
40ml (40 damla) kayısı suyu
50ml (50 damla) ananas suyu
20ml (20 damla) portakal suyu
Soda
Yapım Şekli
Meyve suları karışım bardağında karıştırılır. Soğutulmuş bardağa önce buz konur, ardından meyve suyu dökülür. Soda eklenir. Bir ananas dilimiyle süslenir. Sunulur.

Elmalı Limonata
Kullanılan Malzemeler
4 su bardağı elma suyu
2 su bardağı basit şurup
1 su bardağı taze limon suyu
4 su bardağı su
Yapım Şekli
Basit şurubun yapılşı:
4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri tencerede 10 dakika kaynatıp soğutun.

Tüm malzemeleri karıştırın. İster buzla servis yapın isterseniz sıcak olarak bir tarçın çubuğuyla servis yapın.

Avakado Rüyası
Kullanılan Malzemeler
50gr muz (1/2)
100 gr avakado (1/2)
300 ml elma suyu
Yapım Şekli
Avokado, muz ve elma suyunu mikser yardımıyla püre haline getirin. Kırmış olduğunuz buzlarla servis yapın.

Gün Doğuşu Şerbeti
Kullanılan Malzemeler
4 kuru incir
2 çorba kaşığı pekmez
2 elma
3 portakal suyu
3 adet şeftali suyu
4-5 parça kırık buz
1 adet ceviz
Yapım Şekli
*Portakal ve şeftali suyunu bir kapta karıştırın. *Elmaların kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kuru incir, elma dilimleri ve pekmezi blenderde püre haline getirin.
* Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın. Kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kıırık buz parçaları üzerine ceviz ilave ederek hemen servis yapın.

Red Breast
Kullanılan Malzemeler
2cl seker surubu
6-7 adet cilek
Nar suyu
1 dilim karpuz
8cl uzum suyu
Yapım Şekli
Karpuz ve cilegi kucuk kucuk dograyip blendira aktarin. Uzum suyunu, seker surubunu ve dilediginiz olcude nar suyunu ekleyerek shakerda karistirin. Buzdolabinda soguttuktan sonra uzun highball bardagina doldurarak, servis yapin.

Kiraz Kompostosu
Kullanılan Malzemeler

* 1 kg kiraz
* 200 gr şeker
* 1 çay kaşığı vanilya

Yapım Şekli Kirazların saplarını ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra bol suyla yıkayın. Kirazı iyice durulayıp süzdükten sonra büyükçe ve yüksek kenarlı bir tencereye koyun. Üstüne toz şekeri dökün. Bir tülbentin içine kirazın çekirdeklerini koyun ve tencereye ekleyin. Bu çekirdekler kompostaya değişik bir koku ve renk verecektir. Tencereye hiç su katmadan hafif ateş üzerine yerleştirip, kiraz ile şekeri 10 dakika karıştırarak pişirin. Bu süre içinde kirazlar suyunu salacak ve şekeri eritecektir. Kirazlar suyunu salınca ateşi kuvvetlendirip kaynamaya bırakın. Bir iki taşım kaynatıp ateşten indirin ve servis kaselerine taksim edin.

Şeftali Kokteyli
Malzemeler:
2 Şeftalinin suyu
4 Adet buz
2 Top hindistancevizli dondurma
1 Tatlı kaşığı frenk üzümü kreması

Hazırlanışı:

* Şeftalileri yıkayın.
* 4 Adet buzu blendırda kırın.
* Şeftalilerin suyunu sıkıp, 1 top hindistancevizli dondurma ile birlikte buzlara karıştırın.
* Bardağa doldurup, üzerine 1 top hindistancevizli dondurma koyun.
* Üzerine frenk üzümü kreması dökerek servis yapın.


Böğürtlenli Shake
Kullanılan Malzemeler

* 1 Su bardağı böğürtlen
* 2 Çorba kaşığı çikolata sosu
* 1 çay bardağından biraz az suyla eritilmiş nescafe
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağından biraz fazla çikolatalı süt
* 1.5 Su bardağı vanilyalı,kaymaklı veya cappucinolu dondurma.

Yapım Şekli Hazırlanışı: Tüm malzemeyi mikserle çırpın.Bardağa doldurduktan sonra üzerini çırpılmış krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Elmalı, Çilekli, Böğürtlenli Smootie
Kullanılan Malzemeler
1 ölçü çilek, böğürtlen, ahududu, karadut karışımı
2 ölçü elma
Yapım Şekli
Herşeyi blendıra koyup koyu yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırıp geniş bir içecek çubuğu ile servis yapın.

Hiç yorum yok: