18 Eylül 2008 Perşembe

çilek suyu ve çilekli milkshake

Selamlar,

Çileği yapraklarıyla beraber bir iki kez nazikçe sudan geçirip, bir iki dakka da suda bekletip yapraklarını ve eziklerini ayıklandıktan sonra tencereye koyarız.

Üzerine isteğe göre (1 kilo çilek için 3-4 su bardağı) toz şeker eklenip bir iki saat bekletilir.

Çileğin miktarına ve istenilen mayhoşluğa göre ki yine bir kilo çilek için 3 limon suyu ve 3 bardak su ekleyip 5 dakka kaynatıp, soğumaya bırakırız. Ilıyınca blender dan geçirip şişeye ya da kavanoza koyup dolaba kaldırabiliriz. İsteğe göre bardağa iki üç parmak çilek üzerine su koyarak içebilir ya da buzluğa koyup dondurma niyetine yiyebiliriz...

Damak tadına göre şeker ve limon ölçüleri artırılıp azaltılabilir.



İçindekiler
1 büyük top çilekli dondurma
100 gr çilek
1 su bardağı çok soğuk süt
Toz şeker (bir miktar)
1 adet buz


Tüm malzemeleri blendıra koyun. Karışım iyice köpürene dek karıştırın. İsteğinize bağlı olarak şeker ilave edin. Hemen servis yapın.

*arzu edilirse :çukolatalısıda yapılabilir.çilekli dondurma yerine kakaolu dondurma 100gr kakaolu puding yada kakao(2-3 yemek kaşıgı) soğuk süt bir miktar toz şeker.Bu tarif tek kişiliktir.çoğaltabilirsiniz.yazı özlemiş olacağım ki içim buz istiyor:)))aklıma gelmişken sıcagını yapayımda evde içeyim bari canım çekti.......

HIRSIZ-POLIS
01-23-2008, 04:19 PM
Milkshake'i yazin bizde yapariz, yalniz dondurmayi vanilyali kullaniyoruz ve icine istedigimiz meyveyi ekliyoruz, bence en guzeli cilekli,kivili,mangolu ve kavunlu oluyor, sut miktarini daha az kullaniyorum ve buz miktarini arttiriyorum biraz. Sut'u azar azar eklemekte fayda var cunku sulu olma ihtimali olabilir meyve ye gore, valla muthis gidiyor havalar sicak olunca...

Hiç yorum yok: