
15 Eylül 2008 Pazartesi
HARNUP ŞERBETİ
Harnup şerbeti de yine sahur yemeğinin eski zamanlarda vazgeçilmezleri arasında yer alırmış... Keçiboynuzu da dediğimiz harnup, yeryüzünde bilinen ve faydalanılan en eski bitki türlerinden biriymiş. Eski kutsal metinlerde “yaban balı” olarak anılan harnup Batı dillerinde Saint John’s Bread (yani Yahya Peygamber Ekmeği) olarak biliniyor.
Harnup şerbetinin yararları da saymakla bitmiyor. En büyük özelliği, nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Ağrı kesici, alerjiye, bronşit ve astıma karşı etkili, bakteri yok edici, karaciğeri toksinden arındırıcı, serbest radikalleri yok edici, bağışıklık sistemini güçlendirici, antiseptik, kansere karşı koruyucu, bronş genişletici ve barsak faaliyetlerini düzenleyici özellikleriyle mucizevi bir içecek... Sütün üç katı kalsiyum içeriyor, içindeki bol E vitamini sayesinde öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi geliyor, yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yararlı etkileri bulunuyor, kalp çarpıntısını önlüyor, insan vücuduna giren radyasyonu dışarı atıyor... Bu ve daha sayamadığım yararlarını öğrendikten sonra bir bardak harnup şerbeti ikramımı reddedecek değilsiniz ya!

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder