15 Eylül 2008 Pazartesi

KIRŞEHİR İÇECEKLERİ

EKŞİ ŞERBETİ :

YAPILIŞI: Üzüm çiğnenerek suyu çıkarıldıktan sonra, hiçbir katkı yapılmadan Pekmez kıvamında kaynatılır. Soğuduktan sonra Küp’lere konularak saklanır. Servis yapılırken bir miktar su ile karıştırılır ve soğuk olarak bardakta içecek olarak ikram edilir.Sayfa Başı
Yemek tarifi 1999 yılında, Merkez Bağbaşı Mahallesinden 1927Doğumlu 72 yaşındaki Nazmiye SEÇİLMİŞ’ten derlenmiştir


DAMLA ŞIRASI :

YAPILIŞI: Pekmez kaynatılırken, pekmeze tat vermesi için, temizlenmiş, elenmiş özel bir toprak katılır. Kaynadıktan sonra soğuması için Kazan, Leğen gibi kaplara konulur.

Pekmez soğuduktan sonra toprak dibe çökmüştür. Pekmez süzülür ve dibinde kalan toprak temiz bir torbaya konularak yüksek bir yere asılır, altına bir kap konularak süzülmesi sağlanır Topraktan süzülen bu pekmez kaynatılmadan ayrı bir küp’te saklanır. İkram edilirken bir miktar su ile karıştırılarak soğuk olarak bardakta içecek olarak ikram edilir. Sayfa Başı
Yemek tarifi 1999 yılında, Merkez Bağbaşı Mahallesinden 1927Doğumlu 72 yaşındaki Nazmiye SEÇİLMİŞ’ten derlenmiştir


VİŞNE ŞURUBU


YAPILIŞI: Vişne yıkandıktan sonra bir miktar su ilave edilerek kaynatılır. Reçel kıvamına geldikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra vişneler süzülerek suyu alınır ve saklanır. İkram edilirken bir miktar su ve şeker katılarak, soğuk olarak bardakta içecek olarak ikram edilir.Sayfa Başı
Yemek tarifi 1999 yılında, Merkez Bağbaşı Mahallesinden 1927Doğumlu 72 yaşındaki Nazmiye SEÇİLMİŞ’ten derlenmiştir

Hiç yorum yok: